İtalya’da 170 Milyon Değerinde Kripto Para Çalındı

Okuma Süresi: 2 Dakika
İtalya’da 170 Milyon Değerinde Kripto Para Çalındı
Doviz.com
11.02.2018 22:49

İtalya’da bulunan kripto para borsası BitGrail, Cuma günü piyasa değeri 170 milyon dolar olan 17 milyon adet Nano isimli kripto paranın kaybolduğunu duyurdu. Olayın duyurulmasının ardından, Nano  % 6.5 değer kaybederek 10.21 dolara geriledi.  İşlem hacmi fazla yüksek olmayan Nano oldukça yeni sayılabilecek bir kripto para.  Nano, 2015 yılında raiblocks adıyla kripto para piyasasına adım attı, daha sonra adı Nano olarak değiştirildi.    Aralık’ta  fiyatı 20 sent olan dijital para Ocak ayının ilk haftasında  37.62 dolara kadar yükseldikten sonra geçen hafta 7 dolara geriledi.

 

8 farklı kripto paranın işlem gördüğü Bitgrail, kendi web sitesinde yaptığı açıklamada,  “iç kontrollerde izinsiz yapılan işlemler sonucu 17 milyon Nano açık verdiklerini,” duyurdu.  Sistemin  tam olarak ne zaman hacklendiğinin belirtilmediği duyuruda, BitGrail,  durumun yetkili makamlara bildirildiğini ve söz konusu olaydan diğer kripto paraların etkilendiğini düşünmediklerini, ancak tüm nakit yatırma ve çekme işlemlerinin geçici olarak durdurdurulduğunu  belirtiyor. 

 

Bitgrail bu yıl içinde  hacklenen ikinci kripto para borsası oldu. Ocak ayında Tokya’da bulunan Coincheck,  sistemin güvenlik duvarı aşılarak müşterilerine ait 530 milyon dolar değerinde varlığın çalındığını duyurmuş ve müşterlerin kayıplarını kendisinin karşılayacağını ifade etmişti.     2014 yılında Japonya’da Mt. Gox isimli borsadan 460 milyon dolar değerinde kripto para çalınması, kripto para piyasasında bugüne kadar meydana gelen en büyük hırsızlık olayı olarak değerlendiriliyor.    

 

Bitcoin ve diğer kripto paralar, bir kez kayda geçen  işlemin bir daha  silinememesi özelliği  nedeniyle,  hackerların  online cüzdandan alıp kendi hesaplarına aktardıkları dijital paraların daha sonra  geri alınması imkansız hale geliyor.

REKLAMI KAPAT X