JP Morgan’dan kripto para yatırımcılarına uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
JP Morgan’dan kripto para yatırımcılarına uyarı
Doviz.com
04.11.2022 13:37

JP Morgan, kripto piyasasındaki genel düşüşün yakın dönemde sona ermeyeceği konusunda, kripto para yatırımcılarına uyarıda bulundu.

JP Morgan stratejistleri, kripto para piyasasındaki mevcut risk sermayesi finansmanın, 2021 yılının üçte birinden daha az olduğunu belirterek, üçüncü çeyrekte kripto para endüstrisindeki risk sermayesi finansmanın 4,4 milyar dolara düştüğünü açıkladı.

Kripto endüstrisinin 2022 yılı içinde yaşadığı değer kaybıyla ilgili konuşan stratejistler, “Bu düşüş, likiditeyi azaltan agresif politikalardan kaynaklanıyor. Bu da nihayetinde daha riskli varlıklara olan talebi azaltıyor.” dedi.

Agresif para politikalarının talebi düşürdüğünü belirten stratejistler, “Ekonomik zorluklar küresel olarak devam ederken risk sermayesi finansmanındaki azalma, kripto pazarındaki düşüşün yakın zamanda sona ermeyeceğini gösteriyor.” dedi.

JP Morgan stratejistleri ayrıca, “Bu, risk sermayesi fonlarının dijital varlıklara sermaye aktarma konusundaki isteksizliğini göstermesi ve kripto piyasalarındaki mevcut zayıflığın uzun süreli olma olasılığını artırması nedeniyle endişe verici bir gelişmedir.” dedi.

Stratejistler ayrıca, temmuz ve ağustos aylarında azalan yatırım fonlamasının, eylül ve ekim aylarında da düşmesi sebebiyle, “Birçok kişinin inandığı gibi tamamen mevsimsel bir düşüş değil.” değerlendirmesinde bulundu.

JPMorgan stratejistleri kripto para piyasası için bir diğer önemli riskin ise, kuvvetlenen resesyon ihtimali olduğunu belirtti.

Etiketler: kripto para JP Morgan
REKLAMI KAPAT X