JP Morgan’dan uluslararası ödemeleri kolaylaştırma hamlesi

Okuma Süresi: 1 Dakika
JP Morgan’dan uluslararası ödemeleri kolaylaştırma hamlesi
Doviz.com
13.10.2022 14:23

Geleneksel finansın en büyük şirketlerinden biri olan JP Morgan, ülkeler arasındaki ödemeleri kolaylaştırmak için piyasaya yeni bir kripto ürünü sunuyor.

Halihazırda, muhabir banka olarak adlandırılan JP Morgan, para transferi başlatmak istediğiniz bankanın yurt dışında şubesinin bulunmadığı ülkelerde farklı bir bankanın yerel banka adına işlem yapmasına olanak tanıyordu.

JP Morgan, bunu yönetmek için SWIFT sistemini kullanıyordu. Ancak JP Morgan'a göre, SWIFT sisteminde yaşanan aksaklıklar, tüm transferlerdeki gecikmelerin %66'sından fazlasını oluşturuyor ve bu gecikmeler küresel ekonomiye yılda 118 milyar dolara mal oluyordu.

SWIFT sistemi yerine J.P. Morgan piyasaya yeni bir kripto alternatifi sundu.

Firma yakında Confirm adlı ürününü piyasaya süreceğini duyurdu.

Confirm, şirketin sınır ötesi ödeme blok zinciri Liink'i kullanıyor.

Liink, 2017 yılında bankalar arası bir bilgi ağı olarak piyasaya çıkmıştı ve JP Morgan'ın blok zinciri ve ödeme altyapısı bölümü olan Onyx tarafından geliştirilmişti.

Confirm'ün sorunları iyileştirmesi beklenirken, fonların aktarıldığı hesaplardan hedeflenen alıcıların kimliklerinin doğrulanmasıyla da dolandırıcılık işlemlerini engellemesi bekleniyor.

Küresel ödeme devi Visa ise, finansal kurumlar ve kurumsal müşterileri için optimize edilmiş olan kendi sınır ötesi ödeme blok zinciri B2B Connect’in hesap bilgilerini yetkilendirmek amacıyla Confirm'i kullanacağını duyurdu.

Ayrııca, Alman Deutsche Bank da stratejik genişlemesine yardımcı olmak için Confirm'in kurucu üyelerinden biri olduğunu doğruladı.

Etiketler: JP Morgan kripto SWIFT
REKLAMI KAPAT X