JP Morgan: Kurumsal yatırımcılar hala kripto varlıklardan uzak duruyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
JP Morgan: Kurumsal yatırımcılar hala kripto varlıklardan uzak duruyor
Doviz.com
26.12.2022 15:23

JP Morgan'dan Jared Gross, kripto varlıkların oynaklığı sebebiyle kurumsal yatırımcıların hala büyük ölçüde kripto piyasasından uzak durduğunu söyledi.

JP Morgan Asset Management Strateji Başkanı Jared Gross, kripto piyasaları üzerinde değerlendirmede bulunarak, "Bir varlık sınıfı olarak kripto, çoğu kurumsal yatırımcının portföyünde mevcut değil. Volatilite’nin yüksek olması ve işaret edebileceğiniz içsel bir getirinin olmaması kripto varlıkların portföylere girmesini zorlaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Gross, çoğu kurumsal yatırımcının hala bu piyasaya girmedikleri için rahat bir nefes aldığına inandığını ve bu yatırımcıların kripto varlık satın almasına da yakın zamanda ihtimal vermediğini söyledi.

Kripto piyasasında uzun süredir yaşanan düşüşün ise fikirlerini desteklediğini belirtti.

Gross, bunun bir tür dijital altın olabileceğini ya da enflasyondan korunma işlevi görebileceği iddialarına ise “Durumun böyle olmadığı apaçık görünüyor.” şeklinde yanıt verdi.

Kripto piyasası için dramatik düşüşlerin yaşandığı 2022 yılında Bitcoin, ocak ayındaki 47.700 dolar seviyesinden aralık sonunda 17.000 doların altına düşerken; CoinMarketCap'e göre toplam kripto piyasa değeri de 2,2 trilyon dolardan yaklaşık 810 milyar dolara düştü.

Ancak, kripto para birimlerini hala birçok kurumsal yatırımcı tercih etmese de, büyük finans kurumları giderek daha fazla benimsemeye başladı.

Ekim ayında, en eski Amerikan bankalarından biri olan BNY Mellon, belirli kurumsal müşteriler için Ether ve Bitcoin saklama hizmeti vereceğini açıkladı.

Ayrıca, Fransa'nın Société Générale bankası dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak düzenleyici onayı aldı.

Cointelegraph'ın haberine göre, BNY Mellon CEO'su Robin Vince, müşteri talebinin artmasının kurumsal odaklı kripto hizmetlerine başlanılmasında önemli bir viraj olduğunu kaydetti.

JP Morgan Chase tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre ise yaklaşık 43 milyon Amerikalının ya da nüfusun %13'ünün hayatlarında en az bir kez kripto paraya sahip olduğu belirtildi. Bu rakam 2020 öncesinden ise sadece %3 civarındaydı.

REKLAMI KAPAT X