JPMorgan Bitcoin'in değerinin olması gerekenin %28 altında olduğunu söyledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan Bitcoin'in değerinin olması gerekenin %28 altında olduğunu söyledi
Doviz.com
26.05.2022 17:06

JPMorgan, Bitcoin'in adil fiyatının mevcut seviyesinden %28 daha yüksek olduğunu ve kripto para birimlerinde dramatik bir satıştan sonra yönün önemli ölçüde yukarı yönlü olduğunu söyledi.

JP Morgan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kriptoların, hisse senetleri ve tahviller gibi tipik kategorilere girmeyen “alternatif varlıklardan” biri olarak gayrimenkulü geride bıraktığını söyledi.

Açıklamada 38.000 doların Bitcoin için adil bir fiyat olduğu görüşüne bağlı kalındığı ifade edildi. Bu rakam, çarşamba sabahı Bitcoin'in 29.722 dolar seviyesinden %28 daha yüksekti.

Nikolaos Panigirtzoglou da dahil olmak üzere bankanın stratejistleri notta, "Geçen ay yaşanan kripto piyasası düzeltmesi, geçen Ocak/Şubat ayına göre kapitülasyona daha çok benziyor ve ileriye dönük olarak Bitcoin ve kripto pazarları için genel hareketi yukarı yönlü görüyoruz." dedi.

Kripto para birimleri, artan enflasyon ve faiz oranları, Ukrayna'daki savaş ve Çin'deki yavaşlamanın yatırımcıların riskli olduğu düşünülen varlıkları terk etmesine neden olduğu için 2022'de düştü.

Bitcoin yıl boyunca yaklaşık %37 oranında değer kaybederken, Ethereum yaklaşık %48 oranında değer kaybetti. Tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri Kasım ayında yaklaşık 3 trilyon dolardan Mayıs ayında 1.3 trilyon dolara düştü.

 

REKLAMI KAPAT X