JPMorgan'dan kripto sektörüne yönelik kritik tahmin

Okuma Süresi: 2 Dakika
JPMorgan'dan kripto sektörüne yönelik kritik tahmin
Doviz.com
10.04.2023 15:58

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve diğer kripto paralar son boğa koşusunun ardından bu yıl yeniden ilgi odağı haline geldi. JPMorgan stratejistleri ise bu gelişmenin ardından bankacılık krizinin birçok kripto para yatırımcısını haklı çıkardığını söyleyerek, yükseliş yönlü bir Bitcoin tahminleri olduğunu paylaştı.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri, konuyla ilgili paylaştıkları bir notta, "Kripto destekçileri için ABD bankacılık krizi geleneksel finansal sistemin zayıflıklarını ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

JPMorgan analistlerinin Bitcoin'e ilişkin yükseliş beklentisi ise eylül ayında kriptoyu "merkezi olmayan saadet zinciri" olarak adlandıran bankanın CEO'su Jamie Dimon ile çelişti.

Bitcoin için bir sonraki kritik gelişme ise üretim maliyetini artıracak ve potansiyel olarak fiyatı yükseltecek olan ve yarılanma olarak bilinen bir sonraki arz kesintisi olacak. Bu kesintiye ise bir yıldan biraz daha fazla bir sürenin kaldığı tahmin ediliyor.

Buna göre bir sonraki yarılanma yani dördüncü yarılanma, şu anda Nisan 2024'ün sonları için planlanıyor. Bu yarılanmayla birlikte ağı koruyan madencilere verilen Bitcoin’in blok başına ise 6,25 BTC'den 3,125'e düşmesi bekleniyor. 

Panigirtzoglou, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu, Bitcoin'in üretim maliyetini mekanik olarak ikiye katlayarak fiyatı 40.000 dolar civarına çıkaracak ve olumlu bir psikolojik etki yaratacaktır." dedi.

Analiste göre bunun nedeni ise Bitcoin'in üretim maliyetinin tarihsel olarak etkili bir alt sınır görevi görmesidir. 

REKLAMI KAPAT X