JPMorgan’ın blockchain tabanlı sistemi ilk kez BlackRock ve Barclays arasındaki işlemde kullanıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan’ın blockchain tabanlı sistemi ilk kez BlackRock ve Barclays arasındaki işlemde kullanıldı
Doviz.com
11.10.2023 15:37

JPMorgan’ın blockchain tabanlı teminat mutabakat sistemi olarak lanse edilen Tokenized Collateral Network (TCN - Token’laştırılmış Teminat Ağı) ilk kez BlackRock firması ile Barclays bankası arasındaki işleme aracı oldu.

ABD’nin en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan Chase, CEO’su ne kadar kripto para karşıtı olsa da, blok zinciri teknolojisini kurumsal müşterilerine sunmaya devam ediyor.

Banka son olarak “Tokenized Collateral Network” yani “Token’laştırılmış Teminat Ağı” (TCN) üzerinden BlackRock firması ile Barclays bankası arasındaki işleme aracı oldu.

Hisseler dijital token’lara çevrildi

Yapılan işlemde BlackRock şirketi, para piyasası fonlarından birindeki hisselerini dijital token’lara çevirdi ve Barclays bankasına transfer etti. Bu transfer, iki kurum arasundaki bir tezgah üstü türev işleminin teminatı olarak gönderildi.

Bir gün yerine saniyeler içinde gitti

Detaylar ise JPMorgan’ın blok zinciri hizmetleri sağlayan birimi olan Onyx firmasının başındaki isim olan Tyrone Lobban tarafından verildi. Lobban, teminatın normal şartlarda bir günlük sürede karşı tarafa geçmesi gerekirken, Onyx sistemi sayesinde bu zamanın saniyelere düşürüldüğünü belirtti.

“Diğer varlıklar da kullanılabilecek”

JPMorgan’da finansal hizmetlerden sorumlu olan Ed Bond ise blok zinciri uygulaması ile beraber müşterilerin birçok diğer varlığı da teminat olarak kullanabileceğini söyledi. Bond, bu varlıklara tahviller ve düzenli gelirleri örnek gösterdi.

REKLAMI KAPAT X