Kripto borsası Coinbase'den Ripple’a destek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kripto borsası Coinbase'den Ripple’a destek
Doviz.com
01.11.2022 15:07

Kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple Labs (XRP) arasında devam eden davada, Ripple'ı desteklemek için federal mahkemeye bir dilekçe verdi.

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yaptırım kararı almadan önce "adil bildirim" sağlayıp sağlamadığının incelenmesi gerektiği belirtilerek, düzenleyicinin bu süreçte açık bir rehberlik sağlamadığı konusuna vurgu yaptı.

Coinbase'in başvurusunda, "SEC’in kripto para endüstrisinde, binlerce benzersiz dijital varlıktan birine dava açmadan önce, adil bir bildirimde bulunup bulunmadığı araştırılmalıdır.” denildi.

Başvuruda ayrıca, "Ripple kapsamlı bir uygulama incelemesine tabi tutulurken, neredeyse aynı ürün veya hizmetlere sahip olan diğer kripto paralar hiçbir incelemeye tabi tutulmamıştır." ifadesi kullanıldı.

Coinbase, SEC'in uygulamaya yaklaşımı konusunda da tutarsızlıklarının olduğunu ve bunun kripto para sektöründeki şirketler için belirsizlik yarattığını söyledi.

Kripto para endüstrisinin geleneksel menkul kıymetler gibi işlem görebileceği argümanını hedef alan Coinbase, çoğu kripto paranın mülkiyet hisselerini temsil etmediğini de vurgulayarak, ulusal menkul kıymet borsalarında uygulanan gerekliliklerin, kripto para endüstrisinde uygulanmasının şu an için uygun olmayacağını belirtti.

Ripple (XRP) ise satışlarının menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediğine ilişkin açılan davada, kararın hızlıca verilmesini istediklerini belirtti.

Ripple fiyatı ise bu gelişmeler ışığında, bugün %0,79 yükselişle 0,4605 seviyesinden işlem görüyor.

Etiketler: xrp sec Coinbase
REKLAMI KAPAT X