Kripto borsası Kraken, Japonya'da faaliyetlerini durduruyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto borsası Kraken, Japonya'da faaliyetlerini durduruyor
Doviz.com
28.12.2022 14:39

Küresel kripto para borsası Kraken, kripto piyasasının zayıflayan ortamında kaynak yaratmanın zorluğunu gerekçe göstererek Japonya'daki faaliyetlerini yeni yılın başında durduracağını açıkladı.

28 Aralık tarihli bir paylaşımda Kraken, Japonya'daki faaliyetlerini durdurmaya ve 31 Ocak 2023 tarihine kadar Finansal Hizmetler Ajansı'ndan kaydını sildirmeye karar verdiğini belirterek, bunun "kaynaklara öncelik verme" ve yatırım yapma çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Japonya'daki mevcut piyasa koşulları, küresel olarak zayıf bir kripto piyasasıyla birleştiğinde Japonya'daki işimizi daha da büyütmenin şu anda mantıklı olmadığı görülüyor. Sonuç olarak, Kraken artık Japonya'daki müşterilere Payward Asia aracılığıyla hizmet vermeyecek." ifadelerini kullandı.

Kraken, Japonya'daki işlemleri yan kuruluşu olan Payward Asia Inc. aracılığıyla işletmekteydi.

Aynı yan şirket, büyümeye daha iyi odaklanabilmek için Nisan 2018'de çekilmeden önce 2014'ten 2018'e kadar Japonya'da faaliyet göstermişti.

Ekim 2020'de ise şirket Tokyo'da bir merkezle yeniden faaliyete geçmeye karar vermiş ve genişleme planları kapsamında beş büyük varlık üzerinde spot ticaret imkanı sunmuştu. Kraken'in etkilenen tüm müşterilerin fonlarını en geç 31 Ocak'a kadar borsadan çekmelerine izin vermeyi taahhüt etmesiyle ise faaliyetler tamamen durduruldu. 

Analistler, Kraken'in son aylarda maliyetleri azaltmaya odaklandığını da vurguladı.

Kraken ise 30 Kasım'da zorlu piyasa koşulları nedeniyle küresel iş gücünü, personel sayısının %30'una denk gelen yaklaşık 1.100 kişi azaltarak "en zor kararlarından" birini aldığını duyurmuştu.

Borsa, düşük işlem hacimleri ve daha az müşteri kaydının Kraken'in masrafları azaltma kararına katkıda bulunduğunu ve değişikliklerin "işi uzun vadede sürdürmek için" gerekli olduğunu söyledi.

En son duyurunun Japonca versiyonunda Kraken, Japon pazarından çıkışının Kraken'in genel işi üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını da ekledi.

Etiketler: Kraken Japonya
REKLAMI KAPAT X