Kripto Para Borsaları Yeni İstihdam Kapısı Oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto Para Borsaları Yeni İstihdam Kapısı Oldu
Doviz.com
19.01.2018 13:44

Hilal Sarı / İstanbul, 19 Ocak (DHA) – Son günlerde ekonominin de gündemine oturan kripto para borsaları, dünya çapında sanal para birimlerine olan ilginin hızla artması nedeniyle, büyük kripto para borsaları yüzlerce yeni personel alıyor. 

Kripto para borsası Bitstamp CEO’su Nejc Kodrič, bir iki hafta içinde 100 kişiyi istihdam edecekleri bir call center kuracaklarını söyledi ve “Borsamızın müşteri büyümesi geçtiğimiz yılda beklentilerimizin çok çok üzerinde gerçekleşti. Normalde bu çok sevinmeniz gereken bir durum, normal şartlarda biz de bunu kutlayabilirdik. Fakat piyasa hakkında çok bilgisi olmayan ve kripto paraların ne olduğuna dair farklı soruları olan o kadar fazla müşteri girişi oldu ki kutlama moduna giremedik” dedi. 

Kodrič böyle düşünen tek kripto para borsası CEO’su değil; geçen hafta, Kanada’daki Einstein Borsası ortak kurucusu Michael Gokturk de yeni müşterilerdeki çığ gibi büyümeyi “çılgınlık” diye nitelendirdi. CBC News’de yer alan bir habere göre, personel sayısını artırmak zorunda kaldı ve şu anda şirketin Vancouver ve Montreal’deki ofislerinde 50’den fazla çalışanı var. Gokturk, borsa fazla mesai yaparken yatırımları belirsizlikte kalan müşterilerden özür dilemekten bir dönem sesinin bile kısıldığını söylüyor. 

Bittrex, Cryptopia, Bitfinex ve Binance gibi birçok kripto para borsaları da benzer sorunlar yaşarken, Binance’in son altı aylık performans raporuna göre günlük üç milyon kullanıcıya hizmet veriyor.

REKLAMI KAPAT X