Kripto para borsası AAX, para çekme işlemlerini askıya aldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kripto para borsası AAX, para çekme işlemlerini askıya aldı
Doviz.com
14.11.2022 08:25

Hong Kong merkezli kripto para borsası AAX, kullanıcılarını korumak için sistem yükseltmesi yapmak amacıyla, para çekme işlemlerini yedi ila on gün süreyle askıya aldığını bildirdi.

AAX, adı açıklanmayan üçüncü taraf bir ortağın hatası nedeniyle sisteminde anormal şekilde kaydedilen bazı kullanıcı bakiyelerini bulduğunu ve bunları geri yüklediğini açıkladı.

AAX Başkan Yardımcısı Ben Caselin, pazartesi günü sabah erken saatlerde attığı tweet'te, "Aslında, ciddi güvenlik açıklarını gidermeyi amaçlayan planlı bir bakım için kötü bir zamanlama. Ancak, sektördeki korkutucu koşullar göz önüne alındığında, açılış biraz gecikerek kademeli şekilde olacaktır." dedi.

Caselin ayrıca, FTX ya da iştirakleriyle herhangi bir finansal ortaklıklarının bulunmadığını ve dijital varlıklarının önemli bir kısmının soğuk cüzdanlarda saklandığını söyledi.

Kripto piyasalarındaki hareketliliği artıran 32 milyar dolar değerindeki kripto borsası FTX ise, geçen hafta ABD'de iflas koruması için başvuruda bulunmuş ve CEO Sam Bankman-Fried istifa etmişti.

FTX’in çöküşünün ortasında CEO Sam Bankman-Fried, 4 milyar doların üzerindeki fonu kardeş şirketi olan Alameda Research'e usulsüzce aktararak burada müşteri fonlarını kullandığını itiraf etmişti.

Ayrıca geçtiğimiz cuma günü, FTX'in kripto cüzdanlarından 600 milyon dolardan fazla paranın hacklendiği de bildirilmişti.

Bu gelişmelerin ardından Bitcoin, kripto para piyasasının istikrarına ilişkin endişelerin artmasıyla, iki yılın ardından ilk kez 17 bin doların altına inmişti.

REKLAMI KAPAT X