Kripto para sektöründe Almanya baskısı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kripto para sektöründe Almanya baskısı
Doviz.com
10.07.2024 14:35

Blockchain analiz platformu Arkham Intelligence verilerine göre, Almanya Federal Kriminal Polisi (BKA) birimine ait kripto para cüzdanlarındaki hareketlilik kripto paralarda yükselişi baskılıyor.

Almanya'ya ait olduğu belirtilen Bitcoin cüzdanları son dönemlerde oldukça hareketli günler geçiriyor. Buna göre bir süredir bu cüzdanlardaki varlıklar, kripto borsaları ve piyasa yapıcılar üzerinden satılıyor.

Blockchain veri platformu Arkham'a göre Almanya'ya bağlı Bitcoin cüzdanları dün 900 milyon dolarlık varlık transferi gerçekleştirdi.

Buna göre Bitcoin cüzdanlarından kripto borsaları Bitstamp, Kraken ve Coinbase ile piyasa yapıcıları Flow Traders ve Cumberland'e çeşitli partiler halinde toplamda yaklaşık 16 bin 309 Bitcoin taşındı.

900 milyon doları aşan değere sahip varlıkların transferi ise kripto piyasasında yükselişi baskılayan temel faktörlerden biri oldu.

Son transferlerle birlikte, Alman hükümetinin elindeki Bitcoin miktarı ise geçen aydan bu yana 50 bin BTC'den 23 bin 788 BTC'ye geriledi. Verilere göre Alman hükümetinin elinde hala 1,3 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta 54 bin doların altına kadar inen Bitcoin ise bu seviyeden gelen alımlarla birlikte 58 bin 534 dolara kadar yükselmişti.

İLGİLİ HABER Kripto para piyasalarında Biden etkisi Bitcoin'in fiyatında Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasıyla başlayan düşüş eğilimi, ABD'deki siyasi belirsizliğin etkisiyle hız kazandı.
REKLAMI KAPAT X