Kripto Paralara Denetim Sinyali!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kripto Paralara Denetim Sinyali!
Doviz.com
14.03.2018 10:43

IMF’in  blogunda yazan Lagarde, kripto paraların kullandığı teknolojinin kripto para piyasalarının  düzenlenmesi için kullanılabileceğini söyledi.   Lagarde, “böylece hem kripto varlıkların potansiyelinden yararlanabilir hem de onların yasa dışı faaliyetler cenneti veya finansal kırılganlıkların kaynağı olmasını önleyebiliriz” dedi.

 

Uluslararası Para Fonu Başkanı Lagarde, dünyada yetkililerin kripto  paraların potansiyelinden yararlanarak  onları kontrol altına alabileceklerini ve bunun yapılmamaması durumunda “kara para aklama ve terörün finansmanı için potansiyel bir aracın gelişmesine  izin verilmiş olacağını,“ söyledi. 

 

Kripto paraları destekleyen teknolojilerin heyecan verici olduğunu söyleyen Lagarde, blok zinciri gibi teknolojlerin banka hesabı olmayanlar için düşük maliyetli ödeme metodu olarak kullanılarak finansal hizmetlerde devrim yaratılabileceğini belirtti. Ancak Lagarde,  bu konuda görüş bildiren bir dizi üst düzey finans yetkilisi gibi  kripto paraların “faydalarının yanında zararları da olduğunu, ” ifade ederek,  “kripto varlıkları reddetmek akıllıca değil, onların potansiyeline açık olmalıyız ancak risklerini de bilmeliyiz,” dedi. 

 

Lagarde, kripto paraların Kasım ayında yapılacak G20 zirvesinin gündemine dahil edildiğini ve bunun uluslararası işbirliğinin başlatılmasına katkıda bulunabileceğini belirtti.

 

IMF Başkanı, kripto paraların sınırı olmadığı için  kripto paralara  etkin bir düzenleme getirme konusunda ülkelerin işbirliği  yapmasının çok önemli olduğunu vurguladı.  

REKLAMI KAPAT X