Kripto paralarda satışlar derinleşti: Bitcoin 25 bin seviyesine kadar geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto paralarda satışlar derinleşti: Bitcoin 25 bin seviyesine kadar geriledi
Doviz.com
06.06.2023 13:09

Bitcoin, ABD'li regülatörlerin Binance'i çok sayıda ihlalle suçlamasının ardından yüzde 5’in üzerinde değer kaybetti.

Buna göre, Bitcoin 25.388 dolara kadar gerilerken, Ethereum 1.778 dolar seviyelerini test etti. Bu geri çekilmelerin ardından ise ufak toparlanmalarla Bitcoin 25.800 dolar, Ethereum 1.815 dolar seviyelerinden alıcılarıyla buluşuyor.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz ise yaklaşık üç ay önce CTFC’nin (ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu) Binance borsası ve CEO’su CZ’yi yönetmeliklerini ihlal etmesi gerekçesiyle dava etmesiyle başlayan sürecin dün SEC’in davasıyla derinleştiğini söyledi.

Regülasyon yetersizliği nedeniyle yaşanan dava süreçlerinde, kripto para piyasasının değeri ise dün SEC’in açtığı davayla birlikte %5 civarında geridi.

Davaların ayrıntılarına bakıldığında ise daha önce açılan CTFC davasında, Binance CEO’su CZ’nin doğrudan veya dolaylı şekilde 300 hesap ile Binance’te işlem yaptığı ve Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi varlıkların emtia olduğunu ve izinsiz bir şekilde satıldığı iddia edildi.

SEC davasında ise FTX kriziyle benzer olarak CZ’nin milyar dolarlık müşteri fonlarını kullandığı, yatırımcı faaliyetlerinde yalan söylediği ve milyarlarca doların CZ’nin kontrolünde başka şirkete aktarıldığı iddiaları en önemli başlıklar olarak karşımıza çıktı.

Binance tarafından yapılan açıklamalarda davanın asılsız olduğu iddia edilse de, panik satışları kripto piyasasını etkilemeye devam ediyor.

Dava dosyasının içinde Binance’in yerel kripto parasıyla birlikte, daha önce hiçbir davada bahsi geçmeyen SOL, ADA, MATIC, COTI, ALGO, FIL, ATOM, SAND, AXS ve MANA’nın menkul kıymet olduğu iddiası da bu kripto paralardaki sert düşüşlerin başlıca nedeni olarak gösteriliyor.

REKLAMI KAPAT X