Kripto paralarda sert düşüş: Bitcoin 25 bin dolara kadar geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto paralarda sert düşüş: Bitcoin 25 bin dolara kadar geriledi
Doviz.com
10.06.2023 14:04

ABD'de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) dünyanın en büyük iki borsası Binance ve Coinbase’e açtığı dava sonrasında kripto para piyasalarındaki değer kayıpları derinleşti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) önde gelen dijital varlık borsalarına yönelik dava açması altcoinlerde de ciddi satışlara sebep oldu.

Buna göre, Solana, Cardano, Avalanche ve bazı diğer kripto paralar cumartesi günü yüzdelik bazda çift haneli düşüş kaydetti. İşlem hacmine göre en büyük iki dijital varlık olan Bitcoin ve Ethereum’daki düşüşler ise yüzde 3’ün üzerine çıktı.

SEC ise son olarak bu haftanın başlarında, sektörün en büyük ticaret platformu olan Binance ve ABD'nin en büyük borsası Coinbase Global aleyhine dava açarak kripto sektörü yatırımcılarını tedirgin etmişti.

İLGİLİ HABER SEC, Binance ile şirketin kurucusu CZ'ye dava açtı SEC, kripto para borsası Binance'in kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açtı.

SEC, başvurusunda Binance ve kurucusu Changpeng "CZ" Zhao'yu müşteri fonlarını yanlış kullanmak, yatırımcıları ve düzenleyicileri yanıltmak ve menkul kıymetler kurallarını çiğnemekle suçlamıştı.

Binance ise konuyu çözmek için kurumla iyi niyetli müzakerelerde bulunduğunu söylerken SEC eylemini "hayal kırıklığı" olarak nitelendirerek, platformunu "güçlü bir şekilde" savunmayı planladığını söylemişti.

Coinbase de, SEC'in yasa dışı bir borsa yürüttüğü iddiasına itiraz ederek yasal mücadeleyi Yargıtay'a kadar götürmeye hazır olduğunu bildirmişti.

İLGİLİ HABER SEC, Binance’in ardından Coinbase'e dava açtı SEC, Binance’in ardından kripto para borsası Coinbase'e Manhattan Federal Mahkemesi'nde dava açtı.

Davaların bir parçası olarak, aralarında Binance'in BNB'si, Cardano'nun ADA'sı ve Solana'nın SOL'unun da olduğu bazı kripto paralar ise kayıtsız menkul kıymetler olarak belirlendi.

Bu durumun ise SEC’e ters düşme korkusuyla borsaların söz konusu kripto paraların işlem görmesine izin vermekten çekineceği ve işlem hacmini düşürebileceği değerlendiriliyor.

Robinhood tarafından yapılan son duyuruda da, 27 Haziran'dan itibaren Solana, Cardano ve Polygon'un işlemlerine son verileceği açıklandı.

Binance'in ABD'deki bağlı ortaklığı Binance US ise, SEC'in açtığı ve yönelttiği suçlamalar sonrasında ABD doları cinsinden para yatırılması işlemlerini durdurma kararı aldı.

İLGİLİ HABER Binance US, dolar cinsinden para yatırma işlemlerini durdurdu Kripto borsası Binance'in ABD'deki bağlı ortaklığı Binance US, SEC'in açtığı ve yönelttiği suçlamalar sonrasında ABD doları cinsinden para yatırılmasını durdurma kararı aldı.
REKLAMI KAPAT X