Kripto piyasasında kayıplar derinleşti: Bitcoin iki ay sonra 20 bin doların altına indi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto piyasasında kayıplar derinleşti: Bitcoin iki ay sonra 20 bin doların altına indi
Doviz.com
10.03.2023 11:22

Kripto para piyasalarında son dönemde volatilite artarken; dünyanın en büyük kripto varlığı Bitcoin, iki ay sonra yeniden 20 bin doların altına geriledi.

2021’in Kasım ayında 69 bin dolarla tarihi zirvesini gören Bitcoin, bugün 20 bin doların altına kadar geriledi.

Lider kripto para birimi bu son düşüşüyle birlikte tarihi zirvesinden yüzde 71 oranında uzakta bulunurken; Bitcoin gün içinde en düşük 19.816 dolar seviyesini gördü.

Ethereum ise Bitcoin’deki düşüşe eşlik ederek tarihi zirvesi olan 4.705 seviyesinden oldukça uzaklaştı. Buna göre Ethereum, gün içinde en düşük 1.394 dolara kadar geriledi.

Bitcoin neden düşüyor?

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde ABD Senatosunda yaptığı konuşmada enflasyonu indirmek için daha hızlı ve daha yüksek oranda faiz artırımına gidilebileceğini belirtmişti. Bu açıklamanın ardından ise Bitcoin’de ilk düşüş hareketi başlamış, daha sonra bu hareket küresel çapta yaşanan gelişmelerinde etkisiyle derinleşmişti.

Satış baskısının derinleşmesini sağlayan önemli bir konu ise ABD Başkanı Joe Biden’ın 2024 yılı bütçe teklifi kapsamında kripto paralara vergi getirmeyi planladığına dair piyasada yayılan haberler oldu. Buna göre Biden yönetiminin, kripto para yatırımcılarından ve kripto para madencilerinden ek vergi almayı planladığı iddia ediliyor.

Piyasayı olumsuz etkileyen bir diğer konu ise Huobi isimli kripto para borsasının Huobi Token isimli kripto para birimindeki çöküş oldu. Huobi Token, dün gece saatlerinde yüzde 90’lık bir düşüş yaşarken, nedeni belli olmayan bu düşüş diğer kripto varlıklar üzerinde de tedirginliğin artmasına yol açtı.

Analistler ise bugün TSİ 16:30'da açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından risk odaklı bir piyasa olan kripto sektöründe hareketliliğin artabileceği uyarısında bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X