Kripto piyasasındaki ralli yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki varlığı eritti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto piyasasındaki ralli yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki varlığı eritti
Doviz.com
26.10.2022 15:36

Kripto piyasasındaki ralliye sektörün en büyük iki dijital varlığı olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum'un (ETH) öncülük etmesiyle birlikte, short pozisyon açan yatırımcıların yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki varlığı eritti.

CoinGlass'ın verilerine göre, kripto paralardaki son yükselişle, 24 saat içinde 979 milyon dolar değerindeki varlık eridi.

Kripto piyasalarında likidite olmak olarakta bilinen bu işlem, bir yatırımda başlangıç teminatının kısmen ya da tamamen kaybedilmesi nedeniyle pozisyonların zorla kapatılması olayını ifade eder.

Bu, bir yatırımcının kaldıraçlı bir pozisyon için marjin gerekliliklerini yerine getirememesinin bir sonucu olarak gerçekleşir.

Ayrıca bu işlem, yatırımcının pozisyonu açık tutmak için yeterli isteğe ya da kaynağa sahip olmadığı anlamına da gelir.

Bitcoin Monthly Return'e göre ekim ayına tarihsel olarak bakıldığında son on üç yılda, on kez kaydedilen aylık artışlarla, kripto para piyasaları için genellikle ekim ayı olumlu kapanmıştır.

Örneğin, geçen yılın ekim ayındaki ralli de, Bitcoin’in şimdiye kadar gördüğü en yüksek seviye olan 69.000 dolar seviyesine ulaşması için zemin hazırlanmıştı.

Bu yıl yatırımcılar arasında korkuların artmasıyla Bitcoin, ekim ayının büyük bir bölümünde 19.000 ila 20.000 dolar arasında işlem gördü.

Ancak Bitcoin, salı günü başlattığı yükseliş hareketiyle, ekim ayının başından bu yana ilk kez 20.000 dolar seviyesini geçti. Ethereum'un yükselişi ise daha sert oldu.

Bitcoin, şu an %6,72 artışla 20.589,63 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ethereum ise, %12,85 artışla 1.521,66 dolar seviyesinden işlem görüyor.

REKLAMI KAPAT X