Kripto sektöründe rüzgar tersine mi döndü?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kripto sektöründe rüzgar tersine mi döndü?
Doviz.com
13.03.2023 13:06

Geçtiğimiz hafta faiz artışı endişeleriyle sert bir şekilde gerileyen kripto sektörü, son 1 haftada yaşadığı kayıpların tamamını geri kazandı.

Kripto piyasasındaki en büyük ikinci stablecoin olan USDC, cumartesi günü ihraçcı firması Circle Internet Financial’ın batan Silicon Valley Bank’tan gördüğü zarar sebebiyle 81,5 sent’e kadar geriledi.

Ancak bu gelişmenin ardından SVB'de yaşanan ve ardından Signature Bank'ın eşlik ettiği iflas dalgası sebebiyle Fed'in 22 Mart'ta 50 değil 25 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlanmaya başlaması, kripto sektöründe hızlı bir toparlanma görülmesini sağladı.

Bu gelişmeler öncesinde yaşanan düşüşte ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın, Senato Bankacılık Komisyonu'nda gerçekleştirdiği sunumda Fed'in enflasyonu dizginlemek için beklenenden yüksek oranda ve daha hızlı faiz artırımlarına gidebileceğini söylemesi etkili olmuştu.

Ancak yaşanan bankacılık krizinden kaynaklanan küresel tedirginlikler faiz artışlarında yavaşlama yaşanabileceğine işaret etti.

Öte yandan Circle, USDC operasyonlarının normale döndüğünü ve bankacılık ortaklarını genişletme taahhüdü kapsamında Cross River Bank ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Faiz artışı beklentilerin normalleşmesi ve Circle tarafından yapılan açıklama sonrasında ise bu sabah itibarıyla Bitcoin günlük yüzde 7,54 yükselerek 22 bin 40 dolara, Ethereum ise yüzde 7,33 değer kazanarak 1.573 dolara çıktı.

REKLAMI KAPAT X