Kripto yatırımcıları savaş sonrasında 100 milyon dolardan fazla kayıp yaşadı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kripto yatırımcıları savaş sonrasında 100 milyon dolardan fazla kayıp yaşadı
Doviz.com
10.10.2023 12:55

Orta Doğu'da alevlenen savaşın ortasında kripto fiyatlarında büyük düşüşler görüldü. Bu düşüşlerden kaynaklanan volatilite ise kripto yatırımcılarının 100 milyon doların üzerinde kayıp yaşamasına yol açtı.

CoinGlass verilerine göre 11 Eylül’den bu yana bir günde gerçekleşen en büyük tasfiye gerçekleşti ve toplamda 105 milyon dolarlık uzun pozisyon likide oldu.

Likiditeler, İsrail ile Hamas arasındaki kargaşanın yatırımcıları sarsması ve risk varlıkları üzerinde baskı oluşturması nedeniyle gerçekleşti. İşlem hacmine göre lider dijital varlık Bitcoin (BTC), 27.600 dolara geri dönmeden hemen önce yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti.

Ether (ETH) neredeyse yüzde 5’e yakın düşerken, diğer önde gelen kripto paralardan Solana (SOL), Polygon (MATIC) ve Polkadot (DOT) yüzde 6 ila 7 arasında geriledi. Bu gerilemenin ardından işlem hacmine göre lider kripto para birimleri şu anda biraz olsun toparlanmış durumdalar.

CoinGlass’a göre düşen fiyatlar ise son 24 saat içerisinde 32,78 milyon dolarlık uzun pozisyonun likide edilmesine sebep oldu. En çok kayıp yaşayanlar ise ETH türev yatırımcıları oldu.

Tek bir emirde yaşanan kayıplar incelendiğinde de en büyük kayıp, kripto borsası Binance’teki 4,5 milyon dolarlık ETH-BUSD uzun pozisyonunda gerçekleşti. Buna göre yaklaşık 18,25 milyon dolar değerinde BTC uzun pozisyonu likide edildi.

İLGİLİ ANALİZ Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (9 Ekim 2023) Önümüzdeki hafta hem makroekonomik veriler hem de kripto piyasası için oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. ABD ekonomik göstergelerinden, jeopolitik olaylara kadar birçok kritik gelişme bizi bekliyor.
Etiketler: btc ETH sol MATIC DOT likidasyon
REKLAMI KAPAT X