Kripto yatırımcısı adres zehirlenmesiyle 70 milyon dolarını kaptırdı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto yatırımcısı adres zehirlenmesiyle 70 milyon dolarını kaptırdı
Doviz.com
07.05.2024 11:59

Bir kripto para yatırımcısı, dolandırıcılara inanarak yanlış hesap adresine kripto varlıklarını göndermesi sonrasında bu işlemlerde yaklaşık 70 milyon dolarlık kayıp yaşadı.

Bir kripto para yatırımcısı, “adres zehirlenmesi” olarak adlandırılan bir dolandırıcılıkta 70 milyon dolar kaybetti.

Bir blok zinciri güvenlik firması olan CertiK, X platformunda yayınladığı bir gönderide “adres zehirlenmesiyle bağlantılı” bir adrese 69,3 milyon dolar değerinde Bitcoin transfer edildiğini doğruladı.

Hesabın değerinin şu anda 1,6 milyon dolara yakın olması ise yatırımcının varlıklarının yaklaşık yüzde 97'sini kaybettiğini gösterdi.

Bir başka güvenlik firması olan PeckShield ise dolandırıcıların çalınan Bitcoin'i 23 bin Ethereum ile değiştirdiklerini ve ardından bu miktarı transfer ettiklerini yazdı.

Adres Zehirlenmesi nedir?

Bu dolandırıcılık, kurbanlarının çevrimiçi kripto adresinin sahte hesaplarını yapan hırsızlar tarafından gerçekleştiriliyor. Dolandırıcılar, kurbanın güvenilir bir web sitesine veya hizmete giriş yapmasını sağlamak için sahte bir bağlantı veya adres kullanıyor.

Bu sahte adres veya bağlantı, genellikle orijinal adrese çok benziyor fakat aslında dolandırıcının kontrolünde olan bir siteye veya hizmete yönlendiriyor.

Yatırımcılar, bir kripto varlık cüzdanının adresi gibi görünen ama aslında dolandırıcıların kontrolündeki bu sahte adreslere kripto varlıkları gönderdiklerinde ise varlıklarını kaybetmiş oluyor.

Başka bir kripto ticaret platformu olan Trezor, adres dolandırıcılığından kaçınmak için bir işlem göndermeden önce her adresi iki kez kontrol etmeyi ve varlıkları aktarırken asla işlem geçmişinden bir adresi kopyalamamayı öneriyor.

Şirket, büyük bir transfer yapmadan önce küçük bir test işlemi göndermenin de adresi doğrulamak için etkili bir yöntem olduğunu söylüyor.

İLGİLİ HABER Sahte arayüzle kripto para dolandırıcılığı Ankara'da bir iş adamının 1,9 milyon dolarlık kripto para cüzdanının ele geçirildiğinin fark edilmesi üzerine, sektörde farklı bir dolandırıcılık yöntemi de gün yüzüne çıkmış oldu.

 

REKLAMI KAPAT X