Kripto yatırımcısı sayısı 425 milyona ulaştı: Türkiye kripto alanında kaçıncı sırada yer aldı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto yatırımcısı sayısı 425 milyona ulaştı: Türkiye kripto alanında kaçıncı sırada yer aldı?
Doviz.com
20.09.2023 15:31

New World Wealth tarafından sunulan veriler ışığında yapılan bir araştırma, dünya çapında toplam kripto para yatırımcı sayısının 425 milyon olduğunu ortaya koydu. Peki, Türkiye kripto alanında kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar..

Kripto para piyasalarının oluşturduğu değere ve küresel çapta kriptonun ne kadar benimsendiğine ilişkin yeni bir rapor yayımlandı.

Araştırmada, 88 bin 200 kişinin kriptoyla milyoner olduğu, kripto milyonerlerin 40 bin 500'ünün ise servetini Bitcoin ticaretine borçlu olduğu görüldü.

Kripto milyarderlerin sayısı ise 22 olarak açıklanırken, Bitcoin ticaretiyle milyarder olan kişilerin sayısı 6 olarak kaydedildi. 100 milyon doların üzerinde kripto varlık tutan kişi sayısının ise 182 olduğu belirtildi. 

Türkiye, kripto benimsenme endeksinde kendisine 12. sıradan yer buldu

Raporda bir de küresel kripto benimseme endeksine yer verildiğini vurgulayan Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, “Henley&Partners tarafından 750 veri noktasının 6 ana parametre, 19 alt parametre ve 29 gösterge üzerinden değerlendirilmesiyle ulaşılan sonuçlarda Türkiye’deki kripto benimsenmesine ilişkin de çarpıcı bulgular var. Benimseme sıralamasında Türkiye, 3,3 puanla 12’nci sırada konumlanıyor. Bu rakam Türkiye’yi kripto benimsemesi açısından bölgesinin lider ülkesi yapıyor.

İnovasyon ve teknoloji filtresi seçildiğinde ise Türkiye’nin 10’uncu sırada yer aldığını görüyoruz.  Ülkemizin inovasyon parametresinde Hollanda, Avusturya, Lüksemburg gibi ülkelerden önce konumlanması Türkiye’deki kripto para borsalarının potansiyelini kanıtlıyor” diye konuştu. 

Raporun regülasyon bağlamında da 26 ülkeyi kıyaslayan bir sıralama sunduğunu belirten Sönmez, “Türkiye, regülasyon bağlamında ise 26 ülke arasında sonuncu sırada konumlanıyor. Dünyanın en büyük 20 ekonomisini kapsayan G20 ülkelerinin dahi kripto ekosistemi için ortak düzenleyici çerçeve çalışmalarını 2027 sonuna kadar tamamlamayı planladığını düşündüğümüzde, bu ülkemizin konumunu çok da olumsuz değerlendirmemek gerekir. Kripto para ve blok zinciri, inovasyon ve teknolojiyle çok yol kat etse de hâlâ oldukça yeni kategoriler.

Firma olarak, özellikle ABD’de yükselen kurumsal yatırımcı ilgisinin ve geleneksel finansal kuruluşların kripto odaklı adımlarının küresel çapta düzenleyiciler açısından da yol gösterici olacağını ve endüstrinin geleceğini güçlendireceğini düşünüyoruz” dedi.

REKLAMI KAPAT X