Küresel varlık yönetim şirketi Bitcoin’e ilişkin yeni tahminini açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Küresel varlık yönetim şirketi Bitcoin’e ilişkin yeni tahminini açıkladı
Doviz.com
01.11.2023 16:31

AllianceBernstein Holding L.P. ekim ayındaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Bitcoin için yeni bir tahminde bulundu.

CNBC’nin aktardığına göre Bernstein analistleri, Bitcoin’in 2025 yılına kadar 150 bin dolar seviyesine yükselebileceğini tahmin ediyor.

Bu tahmin ise sektöre yönelik diğer olumlu görüşlere paralel olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) önümüzdeki yılın ilk çeyreğine kadar spot Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakacağı beklentisine dayanıyor.

Bernstein analistlerine göre tahminin gerçekleşmesi ise Bitcoin’in mevcut fiyatından %335 oranında yükseliş anlamına geliyor. Bu da Bitcoin’in yeni zirvesini son olarak Kasım 2021 dönemindeki rekor fiyatı 69.000 doların 2 katı değerine çıkabileceğine işaret ediyor.

Bernstein analisti Gautam Chhugani ise kişisel olarak Bitcoin yatırımına çok sıcak bakmadığını söylerken varlığa bir emtia olarak tarafsız baktığında SEC’nin ETF onayının oldukça yakın göründüğünü dile getirdi. Bernstein yorumunda ayrıca Bitcoin halving olayı üzerinde de duruldu.

Chhugani, yarılanma sonrası düşük ölçekli madencilerin piyasadan çıkmak zorunda kalacağı ve böylece piyasada ayakta kalabilen madencilik şirketlerinin faaliyetlerinin daha verimli hale geleceğini iddia etti.

Bitcoin, Fed kararı öncesi 35 bin dolar sınırında

Bitcoin’in yükselişinin önündeki en büyük engel olarak ise ABD’nin daha uzun süre daha yüksek faiz tutumunu sürdürmesi. Buna göre artan faizler, risk odaklı varlıklarda olduğu gibi kripto paralar üzerinde de baskıya yol açıyor.

Bu sebeple yatırımcılar bu akşam saatlerinde açıklanacak faiz kararını da yakından takip ediyor.

Bu bekleyişin ortasında Bitcoin saat 16.15 itibarıyla yüzde 1,72 artışla 34.930 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler ise özellikle Fed Başkanı Powell’ın konuşmaları sırasında piyasada volatilitenin artabileceğini belirtiyor.

REKLAMI KAPAT X