MASAK'tan 'dijital para' uyarısı

Okuma Süresi: 1 Dakika
MASAK'tan 'dijital para' uyarısı
Doviz.com
14.12.2023 14:39

MASAK, cep telefonlarına gönderilen "dijital para hesaplarının MASAK incelemesi sebebiyle kısıtlandığı" yönündeki kısa mesajlara (SMS) itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), tarafından yapılan açıklamada, son günlerde Başkanlığa gelen bildirimlerde, bazı cep telefonlarına gönderilen SMS'lerde "dijital para hesaplarının MASAK incelemesi sebebiyle kısıtlandığı" ifadesine yer verildiği bildirildi.

Bu SMS'lerle vatandaşların telefonlarına uygulama indirmelerinin sağlandığına işaret edilen açıklamada, "Ya da sözde kısıtlamayı kaldırmalarını sağlamak için yönlendirdikleri belirli internet adreslerine kimlik bilgilerini girmelerini sağlayarak, bu bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları görülmektedir. Herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından, vatandaşlarımızın bu tür mesajlara itibar etmemeleri, bu mesajlardaki bağlantılara tıklamamaları, cep telefonlarına bu bağlantılardan herhangi bir uygulama indirmemeleri ve bu mesajlardaki bağlantıların yönlendirdiği internet sitelerine kimlik bilgilerini girmemeleri büyük önem taşımaktadır" denildi.

İLGİLİ HABER MASAK’a geçtiğimiz yıl ulaşan ihbar dilekçesi sayısı 14 bini aştı MASAK'a geçen yıl terör ve terörizmin finansmanı, kara para aklama veya öncül suçlar başta olmak üzere çeşitli konularda 14 bin 493 ihbar ya da araştırma talebi iletildi.
REKLAMI KAPAT X