Meta Instagram'ı NFT pazar yerine dönüştürecek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Meta Instagram'ı NFT pazar yerine dönüştürecek
Doviz.com
03.11.2022 15:27

Meta, Instagram içerik üreticilerinin NFT üretip satışa çıkarmasına izin vererek, yeni bir NFT pazar yeri oluşturmayı planlıyor.

Meta, dünya çapındaki finansal durgunluğun, reklam gelirlerini vurması ve şirketlerin tanıtım ve pazarlama harcamalarını azaltmasıyla birlikte yeni gelir modelleri üzerinde çalışmaya başladı.

Bu doğrultuda çarşamba günü yaptığı açıklamada, Instagram'daki içerik üreticilerinin kendi NFT'lerini (kopyalanamayan sanat eserlerini veya görüntüleri temsil eden dijital mülkler) yaparak, platform içinde ve dışında takipçilerine satabileceklerini belirtti.

Instagram, NFT'lerin kullanıcıların hesaplarında sergilenmesine izin veriyordu. Ancak Meta'nın bu hamlesiyle birlikte, uygulama içerisinde üretilebilecek NFT'lerin, hem Instagram'da hem de Instagram dışındaki platformlarda satışa sunulmasına imkan tanınacak.

Ancak Meta’nın bu hamlesi, spekülatif bir varlık sınıfı olarak belirtilen NFT’lerin değerinin düştüğü bir dönemde geldi.

Ocak ayındaki piyasa zirvesinden bu yana NFT alım satım hacmi, yüzde 90'dan daha fazla geriledi.

Meta ise, NFT alım satım hacminin düşmesine rağmen, platformlarında NFT'lerin üretilip satılmasına imkan tanıyarak, yeni bir NFT pazar yeri oluşturmayı planladığını açıkladı.

Meta'nın Fintech Başkanı Stephane Kasriel ise, şirketin dijital koleksiyonlara verdiği önemin, içerik üreticilerini ve onların takipçilerini platforma çekme yönteminin bir parçası olduğunu belirtti.

Apple ise, geçtiğimiz hafta uygulama içi satın almalardan aldığı yüzde 30'luk komisyonu NFT'leri de kapsayacak şekilde genişletti.

Meta ayrıca, takipçilerin içerik üreticilerine ödeme yapmalarına izin vermek için farklı yöntemler de kullanmaya başlatmıştı.

Bu doğrultuda, ABD'de Instagram içerik üreticilerinin, abonelik hizmeti başlatarak takipçilerinden ücret almasına izin verilmişti. Bu işlev ilk olarak temmuz ayında tanıtıldı.

Meta şirketinin bu yatırımlarının ardından ise şirketin net karı, açıklanan üçüncü çeyrek bilançosunda yüzde 52 azalışla 4,4 milyar dolara inmişti. Karlılığın düşmesinin ardından Meta hisseleri, geçen hafta yüzde 30'a yakın değer kaybetti.

Etiketler: meta Instagram NFT
REKLAMI KAPAT X