Michael Burry, tek mesajıyla kripto topluluğunu ikiye böldü 

Okuma Süresi: 1 Dakika
Michael Burry, tek mesajıyla kripto topluluğunu ikiye böldü 
Doviz.com
01.02.2023 13:31

Konut piyasasına karşı 2008 mali krizi öncesinde yaptığı başarılı öngörülerle tanınan ünlü hedge fon yöneticisi Michael Burry, yatırım camiasına yeni bir uyarı gönderdi.

Ünlü “The Big Short” filminde hikayesi anlatılan ve 2008 krizinde elde ettiği servetle bilinen Michael Burry, endişe veren bir mesaj paylaştı.

Burry, daha fazla ayrıntıya girmeden tek kelimelik bir mesajıyla yatırımcıları ellerindeki varlıkları satmaya çağırdı.

Burry'nin bu keskin uyarısı, kripto alanındaki yatırımcılar arasında ise hararetli bir tartışmanın başlamasına yol açtı.

Buna göre, birçok yatırımcı bu mesajın ardından son dönemlerde önemli bir yükseliş hareketi başlatan kripto varlıkların rallisinin sona ermek üzere olduğuna inanmaya başladı.

Ancak Burry'nin tahminleri her zaman doğru çıkmadığı için bazı yatırımcılar onun sözlerine şüpheyle yaklaştı.

2000'de Scion Capital adlı hedge fonu kuran Burry ise özellikle alışılmadık yatırım stratejileriyle tanınıyordu. Burry genel olarak piyasadaki yanlış fiyatlandırmaları tespit ederek, piyasaların tersine büyük işlemler açıyordu.

Bugün Burry yatırım yapmaya ve para yönetmeye devam ederken, popülerliğini ise 2008 krizindeki başarılı işlemleri sonrasında ortaya attığı yanlış tahminleriyle önemli ölçüde kaybetti.

Ancak, alışılmışın dışında bir düşünür olarak ünlenen Burry, finans dünyasının en ilginç ve esrarengiz figürlerinden biri olmaya devam ediyor ve şifreli mesajları sürekli tartışma konusu oluyor.

REKLAMI KAPAT X