Michael Lewis, SBF hakkındaki kitabını bitirdi: Sam Bankman-Fried için neler söyledi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Michael Lewis, SBF hakkındaki kitabını bitirdi: Sam Bankman-Fried için neler söyledi?
Doviz.com
05.10.2023 12:19

Yazar Michael Lewis, Sam Bankman-Fried hakkında yazdığı yeni kitabında, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) arasındaki çekişmeli geçmişi açıklarken, SBF’nin eski ABD Başkanı Donald Trump’a başkanlığa tekrar aday olmaması için 5 milyar dolar ödeme teklif etmeyi düşündüğünü aktardı. Lewis kitabıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise "Bunlar yalnızca Sam'i tanımıyorsanız sizi şok eder" ifadelerini kullandı.

Ünlü “The Big Short” kitabının yazarı Michael Lewis “Going Infinite” adlı yeni kitabı Binance CEO’su CZ ve FTX kurucu SBF arasındaki dikkat çeken detayları gözler önüne serdi.

Kitapta yer alan detaylara göre SBF 2019 yılında bir kripto para borsası kurmak için fon arayışındayken CZ kendisine 40 milyon dolar ödemeyi kabul etmedi.

Devam eden süreçte SBF başka kaynaklardan fon bulmayı başararak FTX‘i hayata geçirdi. Bununla birlikte FTX‘in kısa süre içerisinde sağladığı popülarite ve başarının ardından CZ FTX’den 80 milyon dolarlık hisse aldı.

Aradan geçen zamanın ardından SBF, 2021 yılının ortalarında CZ’ye dönüp 80 milyon dolarlık hisseyi geri almak istediğini belirtti. CZ, hisselere 2,2 milyar dolarlık bir fiyat biçerek SBF’ye bu şartlar altında hisseleri geri verebileceğini söyledi. SBF bu teklifi kabul etti fakat CZ son anda 2,2 milyar dolarlık teklifi 75 milyon dolar daha artırdı. SBF bu teklifi de kabul etmekten geri durmadı.

FTX’in Ekim 2022’de 32 milyar dolar değerinde olduğu göz önünde alındığında CZ’nin 2,2 milyar doları aşan FTX hissesinin oldukça büyük olduğu tahmin ediliyor.

ABD’deki regülatif zorluklara rağmen FTX, Mayıs 2019’da uluslararası yatırımcıları hedefleyen 350 milyon FTX Token (FTT) bastı. Kitapta aktarılan detaylarda bazı tokenların FTX çalışanlarına 0,05 dolardan ve CZ gibi önemli kripto simalarına ise 0,10 dolardan teklif edildiği belirtildi. Fakat CZ bu teklifi de geri çevirdi.

Lewis’in yeni kitabında yer alan başka bir detay ise SBF’nin eski ABD Başkanı Donald Trump’a başkanlığa tekrar aday olmaması için 5 milyar dolar ödeme teklif etmeyi düşünmesi oldu.

İLGİLİ ANALİZ
REKLAMI KAPAT X