Microsoft ve Aptos’tan yapay zeka çözümleri için iş birliği

Okuma Süresi: 1 Dakika
Microsoft ve Aptos’tan yapay zeka çözümleri için iş birliği
Doviz.com
09.08.2023 16:03

ABD’li teknoloji devi Microsoft, Aptos Labs ile yapay zeka (AI) ve blok zinciri teknolojilerini birleştiren yeni çözümler yaratmak için stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

İş birliğinin bir parçası olarak Aptos Labs, Aptos ekosistemi hakkında kullanıcı sorularını yanıtlayacak ve geliştiricilere yardımcı kaynaklar sağlayacak Aptos Assistant adlı bir sohbet robotu gibi yeni ürünleri hayata geçirmek için Microsoft’un yapay zeka altyapısından yararlanacak.

Sohbet robotu, Microsoft tarafından desteklenen bir araştırma kuruluşu olan OpenAI tarafından geliştirilen GPT-3 dil modelini temel alan Microsoft’un Azure OpenAI Hizmeti tarafından desteklenecek.

Aptos Labs CEO’su Mo Shaikh ise yapay zeka ve blok zinciri teknolojilerinin hızla birbirine yaklaştığını belirterek, “Her ikisi de internetin gelişimini derinden etkileyen ve toplumu şekillendiren nesilsel atılımlar” dedi.

Microsoft Yapay Zeka ve Gelişmekte Olan Teknolojiler Genel Müdürü Rashmi Misra ise “Aptos Labs’ın teknolojisini Microsoft Azure Open AI Service özellikleriyle birleştirerek, kullanıcıların Web3’e sorunsuz bir şekilde katılmalarını ve yenilikçilerin yapay zeka kullanarak yeni heyecan verici merkeziyetsiz uygulamalar geliştirmelerini sağlayarak blok zinciri kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X