MicroStrategy büyük zararına rağmen Bitcoin tutmakta ısrarcı

Okuma Süresi: 1 Dakika
MicroStrategy büyük zararına rağmen Bitcoin tutmakta ısrarcı
Doviz.com
03.02.2023 16:25

Yazılım analitiği platformu MicroStrategy, 2022 yılında Bitcoin varlıklarında bir milyar doların üzerinde bir değer kaybı yaşamasına rağmen dijital varlıkları elinde tutmakta ısrarcı olduğunu bildirdi.

Cointelegraph'a göre, 2 Şubat 2023'te MicroStrategy, satış kazançlarının yaklaşık 1,3 milyar dolar olduğunu gösteren 2022 yılının son çeyrek kazanç raporunu yayımladı.

Buna göre, yazılım analitiği platformu MicroStrategy, 2022 yılında Bitcoin varlıklarında bir milyar doların üzerinde bir değer kaybı yaşadı. Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere ise şirketin dezavantaja rağmen dijital varlıkların ticaretini sonuçlandırmayı planlamadığı aktarıldı.

27 Aralık itibariyle MicroStrategy ayrıca 4 milyar dolardan fazla değere sahip yaklaşık 132.500 Bitcoin'e sahipken, Bitcoin'lere ortalama 30,397 dolar ödeme gerçekleştirdi.

MicroStrategy Finans Müdürü Andrew Kang ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmadan ya da uzun vadeli Bitcoin stratejimizle tutarlı olan diğer piyasa çıktılarından yararlanabilecek ek işlemler gerçekleştirmeyi düşünebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

MicroStrategy'nin kurucu ortağı Michael Saylor ise şirketin hisse senedi performansını hesaplamak için "bir dizi farklı ölçüt" kullandığını belirtti. Saylor, en önemli ölçütün ise Bitcoin'in performansı olduğunu aktararak, "Kurumsal bir yatırımcı için tek gerçek güvenli liman Bitcoin'dir. Bitcoin evrensel olarak kabul gören tek dijital emtia ve bu nedenle eğer bir yatırımcıysanız, Bitcoin bu konuda sizin güvenli limanınızdır." dedi.

REKLAMI KAPAT X