Mike Novogratz kripto piyasası hakkında tahminlerini paylaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Mike Novogratz kripto piyasası hakkında tahminlerini paylaştı
Doviz.com
14.10.2022 14:30

Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, Bitcoin'de mevcut ayı piyasasının bitmesini beklediği tarihi ve kripto piyasalarının geleceğine ilişkin tahminlerini paylaştı.

Novogratz bir röportajında, Fed’in parasal sıkılaştırma önlemlerine ara vermesi durumunda Bitcoin (BTC) ve diğer kripto varlıkların yükselişe geçeceğini söyledi.

Galaxy Digital CEO'suna göre, kripto piyasasındaki düşüşün en önemli sebebi, Fed'in faiz oranlarını artırması oldu.

Novogratz, "Fed, faiz oranlarını agresif bir şekilde yükselterek enflasyonu düşürmeye karar verdiğinden beri, Bitcoin diğer varlıklarla birlikte düşmeye başladı ancak aslında çoğundan daha iyi durumda. Bence sonunda Fed’in faiz artışlarında yavaşlama olursa, Bitcoin'in yeniden yükselişe geçtiğini görmeye başlayacaksınız.” değerlendirmesinde bulundu.

Novogratz, kripto paralardaki gerilemenin ne zaman sona erebileceği konusunda ise, mevcut ayı piyasasının altı aya kadar daha sürebileceğini söyleyerek, konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Ayı piyasasını biliyorsunuz. Bu ayı piyasasının acısının bitmesine iki ila altı ay arasında bir süre kaldığını düşünüyorum. Boğa piyasası, genel olarak piyasada kırılma hareketlerinin gözlenmesiyle birlikte başlar ve şu an piyasada çok fazla kırılma görüyoruz. Sadece kripto piyasasında değil, kripto dışında tüm piyasalarda da benzer kırılmalar var.”

Galaxy Digital CEO'suna göre, kripto piyasasındaki satıcıların büyük ölçüde azaldığını belirtti.

Kripto piyasasının üç aydır yaşadığı büyük satış dalgasının ardından, pek çok kişinin kripto varlığını sattığını ve satıcıların önemli ölçüde azaldığını belirten Novogratz, “Bu yüzden fiyatların çok daha durgun olduğunu görüyorsunuz.” dedi.

REKLAMI KAPAT X