Milyonlarca Dolarlık Ethereum Kilitli Kaldı!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Milyonlarca Dolarlık Ethereum Kilitli Kaldı!
Doviz.com
09.11.2017 10:41

Milyonlarca dolarlık Ethereum, popüler cüzdan servisi sağlayan bir şirketin kod açığından dolayı kilitli kaldı.

Dun Parity Technologies adlı şirket tarafından sağlanan cüzdan servisi, GitHub’da “devopps199” ismine sahip bir kullanıcının sonuçlarını tahmin edemeden yaptiğı bir işlemle 20 Temmuz itibariyle cüzdana kaydolan pek çok kullanıcının bakiyelerinin kilitlenmesine sebep oldu.  Tam olarak bu krizden etkilenen kullanıcı sayısı ve Ethereum miktari bilinmese de, yaklaşık $100 Milyon değerinde Ethereum’un şu an erişilemez ve taşınamaz olduğu tahmin ediliyor.

Özelllikle ICO (yeni sanal para lansmanı) yolu ile müşterilerden yatırım toplayıp burada muhafaza eden bazı şirketler, bakiyelerine erişememekten dolayı büyük bir sıkıntı yaşıyor. Durumun en kötü yönü de, tüm Ethereum Ağı radikal bir hard fork güncellemesine gitmezse, bakiyelerin tekrar erişilebilir hale getirilmesinin mümkün olmaması ihtimali.

Parity, Temmuz ayında da yine bir açığından dolayı, sistemlerinden $30 Milyon değerinde Ethereum çalınmasına sebep olmuştu. Toplam Ethereum rezervinin yaklaşık ’sini içerisinde barındırdığı tahmin edilen cüzdan sağlayıcısının bu olaydan sonra tekrar güven tazelemesinin çok zor olacağı tahmin ediliyor. Parity Technologies şirketinin yakın zamanda konuyla alakalı resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X