New York Fed Başkanı Dudley: “Kripto Paralar Bireysel Yatırımcı İçin Çok Tehlikeli”

Okuma Süresi: 2 Dakika
New York Fed Başkanı Dudley: “Kripto Paralar Bireysel Yatırımcı İçin Çok Tehlikeli”
Doviz.com
25.02.2018 20:43

New York Fed Başkanı William Dudley, dijital paralara yatırım yapmanın büyük mali kayıplara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Perşembe günü New York’ta konuşan Dudley " Gördüğüm kadarıyla kripto para birimlerinin değerlerinde  biraz spekülatif bir çılgınlık yaşanıyor ve bence bu çok tehlikeli çünkü bunların gerçek değerlerini anlamak çok zor,” dedi.

Wall Street Journal’ın haberine göre Puerto Rico ve ABD Virgin Adaları’nda geçen yıl yaşanan kasırga sonrasında başlatılan kurtarma çalışmalarının gidişatı  ile ilgili New York’ta düzenlenen bir brifingde konuşan Dudley kripto paralar konusundaki  soruları da yanıtladı. 

Dudley, diğer Merkez Bankalarının uyarılarını bir üst perdeye taşıyarak, bireysel yatırımcıları potasiyel ciddi tehlikeler konusunda uyardı.  AB merkez Bankası Başkanı Draghi birkaç hafta önce dijital paraların “çok riskli varlıklar” olduğunu söyleyerek uyarıda bulunmuştu.   İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney ise hafta başında bitcoinin bir para birimi olarak “şu ana kadar başarısız” olduğunu söyledi.

Fed yetkilileri, ödeme sistemlerini daha etkinleştirmek  için kullanılabileceği düşüncesiyle, daha çok bitcoinin arkasındaki teknolojiye ilgi gösteriyorlar.  Bazı Fed yetkilileri Federal Reserve’in bir gün kendi dijital dolarını çıkarma olasılığından bile söz etti.

Bitcoin geçen yıl Mart 2017’de 945.59 dolar seviyesinde seyrederken, Aralık 2017’de 19,501.03 dolara fırladı ve Şubat 2018 ‘de 6.000 doların altına geriledi.  Bitcoin halen halen 10,000 doların üzerinde seyrediyor.

REKLAMI KAPAT X