NY Fed: Stablecoin'ler finansal istikrara yeni güvenlik açıkları ekliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
NY Fed: Stablecoin'ler finansal istikrara yeni güvenlik açıkları ekliyor
Doviz.com
04.10.2022 17:57

New York Merkez Bankası (New York Fed) tarafından yayınlanan yeni bir makaleye göre, stablecoinler arasında daha fazla birlikte çalışabilirlik finansal istikrar risklerini azaltabilir.

New York Fed tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörünün hızlı büyümesi, büyük stablecoinler arasındaki çalışma riskleri de dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla dolu.

"Dijital Varlıkların Finansal İstikrara Etkileri" (The Financial Stability Implications of Digital Assets) başlıklı rapor, daha geniş kripto ekosisteminin bir parçası olarak stablecoinlere genel bir bakış sunarken, diğer şeylerin yanı sıra hem kripto hem de geleneksel finansın istikrarına "yeni güvenlik açıkları getiren" çeşitli özelliklere işaret ediyor.

Bunlar arasında, Circle'ın USDC stablecoin'inden kaynaklanan riskler de yer alıyor; bu coin, kendi açıklamalarına göre, piyasa değerine göre sektörün en büyük stablecoin'i olan Tether'den (USDT) daha yüksek dereceli varlıklarla teminatlandırılıyor.

Aynı dönemde 4 milyar doların üzerinde yeni giriş gören USDC'ye karşılık USDT'nin 7 milyar doların üzerinde piyasa değeri kaybettiği bu yılın mayıs ayında TerraUSD'nin çöküşünü çevreleyen olaylara işaret eden makale, Tether'den USDC'ye olan bu geçişin, daha büyük bir endişeyi gösterdiğini söylüyor. Makale, esnek stabilcoinlerin kaçmak için uygun bir araç sağlamalarından dolayı, daha kırılgan olanlardan kaçış risklerini artırabileceğini belirtiyor.

Araştırmacılar, stablecoinler büyüdükçe, temel teminatlarına yönelik herhangi bir riskin izlenmesinin daha da önemli hale geldiğini savunuyor. Mevcut makro ortam, tahviller gibi en güvenli varlıkların bile hala büyük piyasa hareketlerine maruz kaldığının altını çiziyor.

Etiketler: Stablecoin fed defi
REKLAMI KAPAT X