Resesyon endişeleri Bitcoin’de yükselişi hızlandırdı: 30 bin dolar seviyesi test edildi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Resesyon endişeleri Bitcoin’de yükselişi hızlandırdı: 30 bin dolar seviyesi test edildi
Doviz.com
26.04.2023 16:56

Bitcoin, First Republic Bank'ta yaşanan sorunların bankacılık sektörüne dair endişeleri tekrar artırması ile 30 bin dolar seviyesini test etti.

Kripto para birimleri, yatırımcıların ABD bankacılık sektörüyle ilgili endişelerinin yeniden artmaya başlaması ve First Republic Bank'ın başka bir çöküşü önlemek için mücadele etmesiyle değer kazandı.

En büyük kripto para birimi Bitcoin ise gün içerisinde yüzde 9’a yakın artışla 30 bin dolar seviyesini test etti.

En büyük ikinci kripto para birimi olarak görülen Ethereum ise yüzde 7,04 artışla 1947  dolar seviyesine çıktı.

Bitcoin geçen hafta 30 bin doların üstünü test ettikten sonra, başlattığı düzeltme ile 27 bin dolara kadar çekilmiş, bu çekilme sonrasında yaklaşık beş gün bu seviyelerde işlem görmüştü. Ancak bankacılık krizine yönelik endişeler, yeniden yükselişin hızlanmasına neden oldu.

Bitwise Asset Management'tan Matt Hougan'a göre ise First Republic'teki sorunlar ve potansiyel başarısızlıklara dair söylentiler, kripto para biriminin fiyat hareketini yeniden yönlendirmeye yardımcı olabilir.

First Republic'te çıkış arayışı

First Republic Bank ise dün açıklanan bilançonun ardından yüzde 50’ye yakın kayıpla günü tamamladıktan sonra 50 ila 100 milyar dolarlık varlıklarını elden çıkarmayı değerlendirdiğini bildirmişti.

Piyasa kaynakları ise ABD’nin bankalara, piyasa değerlerinin üzerindeki fiyatla bu varlıkları satın almaya teşvik olarak, teminat veya imtiyazlı hisse senedi verebileceğini belirtti.

Bu gelişmelerin ardından düşüşünü sürdüren First Republic Bank hisselerinde ise işlemler geçici olarak durduruldu.

REKLAMI KAPAT X