Ripple, Palau Cumhuriyeti için stablecoin geliştirecek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple, Palau Cumhuriyeti için stablecoin geliştirecek
Doviz.com
27.12.2022 14:08

Ripple'ın yerel bir stablecoin geliştirmek için Palau Cumhuriyeti'ndeki yerel ekiplerle birlikte çalıştığı iddia edildi.

Twitter üzerinden Ripple (XRP) haberleri toplayan bir Twitter kullanıcısı (WrathofKahneman), Palau Başkanı’nın girişimden bahseden konuşmasının ekran görüntüsünü paylaştı.

Konuşmada, ülkenin Ripple ile işbirliği yaparken ulusal stablecoin geliştirilmesinin istendiği görüldü.

Palau Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Surangel S. Whipps, eylül ayında Singapur'da katıldığı ASEAN İş Dünyası Zirvesinde de, stablecoinin bölgedeki yerel ödemeleri kolaylaştıracağını ve güvence altına alınmasını kolaylaştıracağını söylemişti.

Ripple ise birkaç ay içinde XRP Ledger'ın birkaç stablecoin projesi geliştirmeye başladığını bildirmiş ancak Batı Pasifik bölgesinin ada ülkesindeki stablecoin projesine dair herhangi bir bilgi paylaşmamıştı.

Daha önce Ripple'dan Matt Hamillton ise bir Twitter kullanıcısının 'XRP'nin kullanım alanı yok' şeklindeki mesajına yanıt olarak, “Ripple, akıllı sözleşme geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.” demişti.

Hamilton ayrıca, Ripple'ın uluslararası ödemeleri, değiştirilemeyen tokenleri (NFT'ler) ve web üzerinden para kazanma gibi özellikleri kolaylaştırmayı istediğini de aktardı.

Ripple geçtiğimiz aylarda da, kripto tabanlı yerleşim çözümü olan On-Demand Liquidity'nin önemli bir büyüme kaydettiğini duyurmuştu.

Buna ek olarak Afrika, Avustralya, Brezilya, İsrail, Arjantin, Singapur, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere çok sayıda ülkenin ödeme çözümünü desteklediği belirtilmişti.

XRPL geliştiricileri de birkaç ay önce bir blog yazısında XRP Ledger üzerinden akıllı sözleşme geliştirmenin önemini vurgulamıştı.

REKLAMI KAPAT X