Ripple, para cezasıyla karşı karşıya kalabilir: SEC davasında son durum

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple, para cezasıyla karşı karşıya kalabilir: SEC davasında son durum
Doviz.com
16.01.2024 15:34

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında devam eden dava sürecinde yeni bir gelişme gündeme taşındı. Buna göre Ripple’ın dava sonucunda 3 milyar dolar düzeyinde bir para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Kripto uzmanı Zach Rector’ın YouTube paylaşımında gündeme getirdiğine göre Ripple, dava sonucunda 3 milyar dolar gibi büyük bir para cezasıyla karşı karşıya kalabilir. 

SEC de dava başladığından bu yana Ripple’ın 3 milyar dolar değerinde XRP sattığını ve ayrıca 2013 yılından bu yana kayıt dışı olarak 1,3 milyar dolarlık XRP satışı gerçekleştirdiğini iddia ediyordu. Ancak Yargıç Torres, bireysel satışları, menkul kıymet olarak kabul etmeyerek menkul kıymet potansiyelini taşıyan XPR miktarını yaklaşık 770 milyon dolara düşürdü.

ODL satışları Ripple’ı zora sokabilir

Kripto uzmanı, ODL sistemi aracılığıyla gerçekleştirilen XRP satışlarının Ripple’ı zor sokabileceğini düşünürken şirketin böyle bir karar çıkması durumunda temyize giderek dava sürecini uzatabileceğini söyledi. Zira Ripple, ODL üzerinden XRP alan yatırımcıların şirketin faaliyetinden kâr beklentisi olmadan işlem yaptığını öne sürüyor. Sonuç olarak yüksek bir para cezasının kesilmesi durumunda Ripple’ın bu cezayı ödeyip yoluna devam etmesi ya da karara itiraz edip dava sürecini uzatma durumundan hangisinin daha yakın olduğu belirsizliğini koruyor.

Bu gelişmelerin ardından yaz aylarından bu yana haber akışı zayıflayan SEC - Ripple davası da böylelikle yeniden kripto gündemine girmiş oldu.

XRP’de son durum

SEC ile Ripple arasındaki davada yeni gelişmelerle birlikte spekülasyon da hızlanırken, XRP’de düşük hacimli işlemler izleniyor. Son 3 gündür 0,57 - 0,58 dolar bandında yatay hareket eden kripto paranın genel görünümü düşüş yönlü olmaya devam ediyor.

REKLAMI KAPAT X