Ripple, Singapur’daki lisans başvurusunun onaylandığını duyurdu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple, Singapur’daki lisans başvurusunun onaylandığını duyurdu
Doviz.com
04.10.2023 14:17

Blockchain alanında faaliyet gösteren önemli şirketlerinden biri olan Ripple, faaliyetlerini Asya-Pasifik Bölgesi’nde genişletmek adına Singapur’da tam lisans sahibi olmaya hak kazandığını duyurdu.

ABD merkezli Blockchain şirketi, Singapur iştiraki Ripple Markets APAC'ın Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından verilen büyük ödemeler kurumu lisansını aldığını duyurdu.

Ripple’ın lisans başvurusu için haziran ayında prensipte anlaşma sağlandıktan sonra lisans bu hafta resmi olarak onaylandı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2017 yılında Singapur’u Asya-Pasifik genel merkezi olarak tayin ettiğimizden bu yana ülke Ripple’ın küresel gelişimi için önemli bir yer haline geldi. Bu süre zarfında verimli işe alımlar gerçekleştirdik, geçen yıl çalışan sayımızı iki kat artırdık ve böylece Singapur gibi yenilikçi bir yargı alanında büyümeye devam etmeyi planlıyoruz.”

Son olarak Coinbase Singapur’da MPI lisansı almıştı. Böylelikle Ripple, Singapur’da alınması oldukça zor olan ve sadece birkaç şirketin sahip olduğu önemli bir lisansın sahibi olmuş oldu.

Kripto paralarda son durum

Ripple’ın Singapur’da MPI lisansı alması, şirketin yerel varlığı XRP’nin pozitif fiyatlanmasına neden oldu.

Ripple (XRP), %5,10 değer kazancıyla 0,536 dolara çıktı. Böylelikle XRP’nin düşüş yaşayan kripto piyasasından pozitif ayrıştığı görüldü.

Bitcoin ise son 24 saatte %0,10 düşüşle 27.560 dolardan alıcılarıyla buluşurken, Ethereum ise %0,55’e yakın düşüşle 1.646,5 dolardan işlem görüyor.

İLGİLİ ANALİZ Ethereum ETF’leri beklenenin altında bir ilgi gördü: ETH düştü ABD'deki varlık yönetimi firmaları VanEck, BitWise ve ProShares, 2 Ekim 2023'te Ethereum Futures borsa yatırım fonlarını (ETF) piyasaya sürdü. Ancak, kripto topluluğu tarafından merakla beklenen ETH Futures ETF'lerinin ticaret hacmi beklenenin altında kaldı.
REKLAMI KAPAT X