Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Doviz.com
05.05.2023 14:47

FED’in 25 baz puanlık faiz artış haberinin ve bu yıl içerisinde faizlerin düşürülebileceğine yönelik görüşleriniz güç kazanmasının etkisi ile altcoinlerde yükseliş hareketi görüldü.

Son günlerde bazı bankaların iflas haberlerini açıklaması ve hisse fiyatlarında sert düşüşler yaşanması, kurumsal yatırımcıların kripto varlıklara olan ilgisinin yeniden yükselebilme seçeneğini gözler önüne sunuyor. Bu tarz bir sermaye girişi ile 2020-2021 içerisinde yaşanan boğa rallisine benzer yükselişler yaşanabilir.

Ripple (XRP)

SEC ile devam eden dava süreci ile yatırımcıların mesafeli durduğu ve birçok kripto para borsası tarafından liste dışı bırakılan Ripple (XRP), yeniden eski günlerine dönebileceği yönünde sinyaller veriyor. Coinbase'in baş hukuk müşaviri Paul Grewal, Ripple'ın baş hukuk müşaviri ile görüşerek ve olumlu açıklamalarda bulunarak, Coinbase’in yeniden XRP’yi listeyelebileceği yönündeki görüşleri güçlendirdi. Bu tarz bir durumun yaşanması, diğer kripto borsalarda da domino etkisi yaratarak yüksek sermaye girişi ile Ripple (XRP) fiyatlanmasında sert yükselişler görülmesini sağlayabilir. An itibariyle 0,461 seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Ripple (XRP), 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,475 seviyesinin ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,467 dolar seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Ripple (XRP) için önemli destek seviyeleri 0,454 ve 0,450 günlük Fibonacci pivot direnç seviyeleri , önemli direnç seviyeleri ise 0,466 ve 0,470 Fibinacci günlük pivot direnç seviyeleri olarak görülebilir.

Solana

Solana (SOL), uzun süre boyunca karşılaştığı ağ kesintileri sebebiyle aldığı olumsuz tepkileri gidermek adına ağ teknolojisine yeni eklemeler yapmaya devam etti. Bu konu ile ilgili farklı siber güvenlik firmaları ile görüşen ve destek alan Solana, Helium (HNT) ile işbirliği içerisine girerek telefonlarını 4 Mayıs’ta piyasaya süreceklerini belirtmişti. Bu yeni ürünün lansmanının yapılmasına ve birçok platformda reklamının yapılmasına rağmen, Solana sosyal medya cephesinde fazla ilgi çekemedi. Bu durum, FTX iflası sırasında yatırımcı güvenini kaybeden Solana’nın yeniden ilgi görmekte zorlandığını ve yeni yatırımcıların farklı kripto varlıklara yönelmeyi tercih ettigini gösteriyor. Ocak 2023 içerisinde 8 dolar seviyelerine kadar gerileyen ve Şubat 2023’ten bu yana 20-25 dolar bandında hareketine denam eden Solana, 21,95 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuyor. 21,414 ve 21,087 dolar Fibonacci günlük pivot destek seviyeleri ile 22,472 ve 22,799 Fibonacci günlük pivot direnç seviyeleri göz önünde bulundurulabilir.

REKLAMI KAPAT X