Samsung Bitcoin Madenciliği Sektörüne Giriyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
01.02.2018 09:46

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, ismi açıklanmayan Çinli bir partner şirketin dağıtım desteği ile Bitcoin Madenciliği yapılabilen ASIC cihazların toplu üretimine başlıyor.

 

Güney Kore basınından The Bell’in haberine göre, ismi açıklanmayan şirket içi bir kaynak tarafından doğrulanan bilgiye göre, Samsung’un ASIC adı verilen madencilik cihazlarının üretimine, 2017 gelirlerinin %60’ını oluşturan çip fabrikasının genişleme stratejisi kapsamında yer verecek.

 

Aralık ayında yine Güney Kore tabanlı The Investor’ın yaptığı habere göre Samsung’un bu üretimde Rus bir partner şirket ile çalışması da söz konusu. Bu bağlamda şirketin birden fazla partnerlik anlaşmasıyla sektöre girecek olması mümkün.

 

Şayet haber Samsung tarafından resmi olarak açıklanır ve hayata geçerse, şu an Çin pazarının %70’ini elinde tutan Bitmain gibi güçlü rakipler kendisini bekliyor olacak. Ancak halı hazırda avantajına kullanabileceği yarı-iletken fabrikası, yüksek sermayeye erişimi ve marka bilinirliği Samsung’a büyük avantajlar sağlıyor.

REKLAMI KAPAT X