SBF: FTX için milyarlarca dolarlık bir anlaşma yapmaya çalışıyorum

Okuma Süresi: 2 Dakika
SBF: FTX için milyarlarca dolarlık bir anlaşma yapmaya çalışıyorum
Doviz.com
22.11.2022 12:57

Kurucusu olduğu kripto para borsasından istifa etmesine rağmen FTX'in eski CEO'su Sam Bankman-Fried, “Bu ayın başında iflas koruma başvurusu yapan FTX için milyarlarca dolarlık bir anlaşma yapmaya çalışıyorum.” dedi.

Sam Bankman-Fried verdiği kısa demeçte, Bahamalar'daki evinde çalışarak hala FTX'i kurtarmak için çaba gösterdiğini söyledi.

Sam Bankman-Fried kamera önünde röportaj yapmayı ya da kayıtlar üzerinde daha geniş bir tartışmayı reddederken, müşteri fonlarını geri almaya odaklandığını ve hala bir anlaşma sağlama arayışında olduğunu belirtti.

Bankman-Fried ayrıca, "Bence kullanıcılara mümkün olduğunca fazla değer sağlamaya çalışmalıyız. Olanlardan nefret ediyorum, daha dikkatli olmayı çok isterdim." dedi.

Ayrılmış bakiyelerin bulunduğu yargı bölgelerinde milyarlarca dolarlık müşteri varlığı olduğunu da iddia eden Bankman-Fried, müşterilerini birleştirmek için “Dışarıda milyarlarca dolarlık potansiyel finansman fırsatı var." dedi.

Sam Bankman-Fried’ın, iflas eden FTX'teki açıkları kapatmak için milyarlar toplamaya çalıştığını belirtmesi ise, Bahamalar ve Delaware mahkemelerinin FTX'in iflas başvurusunu incelediği dönemle eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Verdiği kısa bir demeçte FTX'in kurucusu, kripto şirketinin çöküşü ya da borçların düşünülenden daha çok olması dışında ise ayrıntı vermedi.

Bir zamanlar 32 milyar dolarlık devasa bir şirket olan FTX, geçtiğimiz haftalarda iflas başvurusunda bulunmuştu.

Rakip Binance firması ise daha önce, likidite sıkışıklığı yaşadığı için FTX'in uluslararası işlerini satın almak üzere bir niyet mektubu imzalamıştı.

Ancak Binance CEO’su CZ'nin, kripto borsasının kurtarılamaz olduğuna karar vermesinden sonra FTX’in çöküş süreci de hızlandı.

FTX böylelikle, 11 Kasım'da iflas koruma başvurusunda bulundu. Kurumsal deneyimi Enron'un tarihi çöküşünün ardından yeniden yapılandırılma görevini de içeren John Ray ise yeni CEO olarak atandı.

John Ray ise, ABD mahkemelerine gönderdiği bir raporda, kurumsal kontrollerin bu kadar başarısız olduğu ve mali bilgilerin bu kadar eksik olduğu hiçbir şirket görmediğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X