SEC, Binance davasından istediğini alamadı

Okuma Süresi: 1 Dakika
SEC, Binance davasından istediğini alamadı
Doviz.com
19.09.2023 15:13

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Binance’in ABD iştirakine yönelik açtığı davada ilk duruşma dün gerçekleştirildi.

SEC, davada Binance.US’in ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia etmişti. Bu kapsamda düzenleyici kurum, iddasını kanıtlamak için borsanın yazılım altyapısını daha detaylı incelemek için bir başvuruda bulunmuştu. Bunun yanında SEC, daha detaylı araştırma için şirketin ek veriler sunmasını da istemişti.

Mahkemenin yargıcı Zia Faruqui ise mevcut durumda böyle detaylı bir inceleme konusunda kararsız kalırken, düzenleyici kurumdan talebini daraltmasını ve iddialarıyla ilgili daha fazla tanık sunmasını talep etti.

Ancak düzenleyici kurum ile borsa arasındaki yargı süreci devam edecek. Gelinen noktada ise her iki taraf için riskler geçerliliğini koruyor ve dava sonucuna yönelik belirsizlik devam ediyor.

Ne olmuştu?

SEC, Binance.US’in iş birliği yapmaktan kaçınarak inceleme için detaylı veriler sunmadığını söylemişti.

Binance.US ise davada mevcut duruşunu koruyarak SEC’nin aşırı veri talebinde bulunduğunu iddia etmeye devam etmişti.

Diğer yandan şirket, üst düzey yöneticilerin ifade vermesini zorlamaya karşılık bu kişilerin müşteri varlıklarının korunması ve işleyişiyle ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olmadıklarını iddia etmişti.

Etiketler: sec binance dava
REKLAMI KAPAT X