SEC, FTX soruşturmasını derinleştirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
SEC, FTX soruşturmasını derinleştirdi
Doviz.com
02.12.2022 15:40

SEC, çöküşüyle kripto piyasalarında büyük hareketliliğe sebep olan FTX firmasıyla ilgili soruşturmasını derinleştirerek, FTX ile ilişkili firmalardan Sam Bankman-Fried ve Caroline Ellison gibi kilit isimler hakkında daha fazla bilgi talep etti.

Daha önce, New York Güney Bölgesi ABD Savcılığı bir dizi talep göndererek FTX çalışanları ve ortaklarının bir listesini paylaşarak bu listedeki kişilerle ilgili bilgi almayı talep etmişti.

Son paylaşılan raporda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) icra avukatlarının da FTX ile ilişkili şirketlerden benzer talepleri olduğu görüldü.

Rapora göre ayrıca, menkul kıymetler yasalarını ihlal edecek herhangi bir yanlış beyanda bulunup bulunmadığının da anlaşılmaya çalışıldığı belirtildi.

Yeni atanan FTX CEO'su John Ray ise, bir ABD mahkemesi dosyasında, Sam Bankman-Fried tarafından kurulan şirkette kusurlu kontrol eksikliği olduğunu söylemişti.

Bu gelişmenin ardından, ABD Adalet Bakanlığı perşembe günü erken saatlerde kripto borsası FTX'in çöküşüne ilişkin bağımsız bir soruşturma çağrısında bulundu.

Bunun için iflas mahkemesinden FTX için müfettiş görevlendirilmesini talep edildi.

Yetkililer ise, FTX'in çöküşünün bu ay birkaç kongre oturumunda daha inceleneceğini ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin 13 Aralık tarihinde toplanarak bu konuyu görüşeceklerini bildirdi.

REKLAMI KAPAT X