SEC ile Ripple arasındaki davada uzmanlar, SEC'in dezavantajlı olduğuna inanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC ile Ripple arasındaki davada uzmanlar, SEC'in dezavantajlı olduğuna inanıyor
Doviz.com
08.03.2023 13:59

Eski avukat ve Evernode kurucu ortağı Scott Chamberlain, SEC ve Ripple (XRP) davasına ilişkin SEC'in dezavantajlı olduğuna inandığını açıkladı.

Chamberlain'in yorumları, Yargıç Analisa Torres'in her iki tarafın da (Daubert önergeleri olarak bilinen) önergelerine eşit ölçüde izin veren son kararının ardından geldi.

Her iki tarafın da istediğini elde edemediğini belirten Chamberlain, iki tarafın da kusursuz argümanlarının olmadığını söyledi.

Ripple ve SEC'in ilgili davada, kanıtlarını desteklemeleri için uzman tanıklığının önemine de vurgu yapan Chamberlain, "Ne SEC ne de XRP topluluğu bu karardan bir avantaj elde etmiş gibi görünmüyor çünkü yargıç her iki tarafın önergelerinin de bir kısmına izin verdi." dedi.

Kararın en önemli sonuçlarından biri ise önde gelen uzman tanık Patrick Doody'nin davadan çıkarılması oldu. SEC, yatırımcıların XRP'ye yönelik beklentilerini araştırmak üzere bu firma ile anlaşmıştı.

Daubert itirazlarının bir başka sonucu ise SEC avukatlarının, Yargıç Torres'in XRP topluluğunun avukatı John E. Deaton'ı, kısmen Deaton'ın SEC'in uzman tanığının adını ifşa ettiği için davaya katılmaktan men etmesini sağlamaya çalışmasıydı. Ancak yargıç, Deaton'ı yasaklamadı.

Deaton da Twitter'da Chamberlain'i destekleyen görüşünü dile getirerek, "Uzmanın engellemesinin SEC'in özet yargı talebi için kritik öneme sahip olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

XRP topluluğu avukatı Jeremy Hogan da benzer görüşleri dile getirerek SEC'in yatırımcıların Ripple'ın çabalarından "sorumlu" bir kar beklentisi olduğunu göstermesi gerektiğini ve Doody'nin bunu sağlamada kilit rol oynadığını belirtti.

Bu gelişmelerin ise davada XRP'yi bir adım daha avantajlı konuma getirdiğini belirten Chamberlain ancak davanın hala yüksek ölçüde belirsizliğini koruduğunu belirtti.

REKLAMI KAPAT X