SEC'in Binance'e açtığı dava sonrası piyasadaki derinlik %78 azaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
SEC'in Binance'e açtığı dava sonrası piyasadaki derinlik %78 azaldı
Doviz.com
12.06.2023 16:05

Binance US, SEC'in açtığı davanın ardından piyasadaki endişenin derinliği yüzde 78 azalttığını duyurdu.

Piyasa derinliği, likidite ve emirlerin derinliğini gösteren önemli bir ölçüm olarak finansal piyasa katılımcıları tarafından takip edilirken, bu değerin düşüşü yatırımcıların temkinli bir tutum sergilediğine işaret ediyor.

Buna göre, piyasa yapıcılar da teklif ve satış fiyatlarını belirleyerek likidite sağlamada önemli bir rol oynuyor. Ancak Binance.US'deki piyasa yapıcıların ani ayrılışı, sınırlı likiditeye neden olmuş ve yatırımcıların emirleri etkin bir şekilde gerçekleştirmesini zorlaştırmış bulunuyor.

Alım ve satım emirlerinin azalmasıyla birlikte işlemciler ise istedikleri işlem fiyatlarını elde etmede zorluklarla karşılaşabiliyor.

Likidite eksikliği uzmanlara göre ise borsanın genel verimliliğini ve cazibesini zayıflatabilecek bir faktör olarak gösteriliyor. Bu da borsaya olan ilginin azalmasına yol açıyor.

SEC ise son olarak Binance'ı geçtiğimiz hafta birkaç iddia edilen ABD menkul kıymetler yasası ihlali nedeniyle dava etmişti.

İLGİLİ HABER SEC, Binance ile şirketin kurucusu CZ'ye dava açtı SEC, kripto para borsası Binance'in kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açtı.

Binance de, bu iddialar karşısında kendisini güçlü bir şekilde savunacağını belirtmişti.

Kripto analisti Nansen'a göre ise son 7 günde Binance'tan 2,5 milyar doların üzerinde net çıkış yapılırken, Binance.US üzerinden 112 milyon dolardan fazla çıkış oldu.

Binance US ise son duyurusunda, SEC'in açtığı davanın ardından piyasadaki derinliğin yüzde 78 azaldığını aktardı.

REKLAMI KAPAT X