SEC’nin temyiz başvurusuna Ripple’dan ilk yanıt geldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
SEC’nin temyiz başvurusuna Ripple’dan ilk yanıt geldi
Doviz.com
10.08.2023 14:42

SEC ve Ripple arasındaki davanın XRP lehine sonuçlanması sonrası SEC, temyiz başvurusunda bulundu. Ripple ise bu başvuruya yönelik ilk değerlendirmesini paylaştı.

Davaya bakan Hakim Torres, XRP’nin borsalarda satışının menkul kıymet olmadığını ancak XRP‘nin kurumsal satışının menkul kıymet niteliğinde olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABER ABD'de açılan "menkul kıymet" davası Ripple lehine sonuçlandı New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, Ripple'ın kripto para birimi XRP'yi satarak federal menkul kıymetler yasasını ihlal etmediğine karar verdi. Kararın ardından Ripple payları %70'in üzerinde yükseldi.

Bu karar Ripple zaferi olarak nitelendirilirken SEC, Yargıç Torres’in XRP kararını temyiz etmek için ara temyiz başvurusunda bulundu.

SEC’nin Yargıç Torres’a gönderdiği mektupta, 13 Temmuz 2023 tarihli bir kararda yer alan iki aleyhte sorumluluk tespitine dayanarak temyiz başvurusunda bulunma niyetini belirtti.

SEC’nin mahkemeye ara temyiz başvurusu talebine Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty yorum yaptı.

SEC’nin temyiz talebini eleştiren ve SEC’nin temyiz hakkına sahip olmadığını belirten Stuart Alderoty şunları söyledi:

“SEC henüz temyiz hakkına sahip değil, bu nedenle ara temyiz başvurusunda bulunmak için izin istiyorlar.

Ripple, yanıtını önümüzdeki hafta Mahkeme’ye sunacak. Bizi izlemeye devam edin.”

Hakim Torres’in kararı sonrasında büyük bir yükseliş yaşayan XRP, SEC’nin ara temyiz talebinde bulunduğu haberiyle yaklaşık %5’lik bir düşüş yaşadı.

Ripple (XRP) TSİ 14.30 itibarıyla ise %2,42 düşüşle 0,6283 dolardan işlem görüyor.

REKLAMI KAPAT X