SEC, PayPal’a PYUSD ile ilgili mahkeme celbi gönderdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC, PayPal’a PYUSD ile ilgili mahkeme celbi gönderdi
Doviz.com
02.11.2023 15:14

Kripto paralar konusunda sert bir politika izleyen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) son hamlesi ödeme devi şirket PayPal ile ilgili oldu. Kurumun yaptırım departmanı, şirkete PYUSD ile ilgili bir mahkeme celbi gönderdi.

Geleneksel finans şirketlerinin kripto alanına olan ilgi artışının önemli bir kanıtı olan PayPal’ın bu hamlesi, şimdi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun radarına girmiş durumda.

PayPal tarafından yapılan açıklamada şirket, PYUSD adlı sabit kripto para birimiyle ilgili SEC’den mahkeme celbi aldığını bildirdi. SEC, PayPal'ın yeni ödeme aracıyla ilgili detaylı bilgi talep ederken şirket yetkilileri yaptığı açıklamada düzenleyici kurum ile iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

Bu hamle, SEC’nin geleneksel finans şirketlerinin kripto alanında genişlemesine yönelik katı tutumunu sürdürdüğü şeklinde yorumlandı ve  kripto katılımcılarının sert tepkisine yol açtı.

Diğer yandan bu gelişme, dün PayPal’ın Birleşik Krallık düzenleyicisine kaydının duyurulmasının ardından geldi. Ödeme şirketi daha önce Birleşik Krallık’ta kripto ticaretini geçici olarak askıya alacağını ve ülkede faaliyetlerine 2024’ün başında yeniden başlayacağını bildirmişti.

Birleşik Krallık’taki yeni kripto düzenlemelerine uyum sağladığı görülen PayPal’ın mevcut düzenleyici kaydına göre kripto varlıklarla ilgili belirli faaliyetlerde bulunma yetkisi aldığı görülüyor.

Son duruma göre PayPal, İngiltere’de kripto ticaretine devam edebilmek adına onay alırken SEC’nin son hamlesiyle önümüzdeki dönemlerde ABD’deki kripto faaliyetlerinin riske girebileceğini görebilir.

REKLAMI KAPAT X