SEC, Ripple’dan talep edeceği ceza miktarını belirledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC, Ripple’dan talep edeceği ceza miktarını belirledi
Doviz.com
26.03.2024 12:21

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı dava, sonuca yaklaşırken, tarafların talepleri de belli olmaya başladı.

Kripto para piyasaları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı davanın sonuçlarını beklemeye devam ediyor. Bu bekleyişin ortasında taraflar ise taleplerini yavaş yavaş belirlemeye başladı.

Buna göre Ripple’ın hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Stuart Alderoty, X üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yanıtımız önümüzdeki ay sunulacak, ancak hepimizin defalarca gördüğü gibi, bu yanlış, yanlış karakterize edilmiş ve yanlış yönlendirmek için tasarlanmış ifadelerle ticaret yapan bir düzenleyicidir. Burada da formlarına sadık kaldılar. SEC, yasaları adil şekilde uygulamak yerine, Ripple'ı ve genel olarak sektörü cezalandırmak ve baskı altı alma çabasına devam ediyor.”

Ripple CEO’su da SEC’ye X üzerinden sert açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, Gensler yönetimindeki SEC’nin defalarca yasa dışı hareket ettiğini iddia etti ve Gary Gensler’ın, son örneğinin DEBT Box davasında görüldüğü Kongre’nin kendisine verdiği yetkiyi kötü kullandığını söyledi. Brad Garlinghouse ayrıca SEC’nin Ripple davasında yasalara adil şekilde bağlı kalmadığını da iddia etti. Bununla birlikte Ripple CEO’su Gensler’in FTX’in çöküşünden sorumlu isim Sam Bankman-Fried’a karşı ilgisizliğinin de soru işaretleriyle dolu olduğunu söyledi.

SEC, Ripple’dan 2 milyar dolar para cezası talep etmeye hazırlanıyor

Ripple Baş Hukuk Sorumlusu, son açıklamasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) Ripple’dan 2 milyar dolar para cezası talep etmeyi planladığını açıkladı. SEC tarafından ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

SEC ile Ripple arasındaki dava 2020 yılından bu yana devam ediyor. SEC, Ripple’ın kayıt menkul kıymet ticareti yoluyla 1,3 milyar dolar fon topladığını iddia ediyor.

Geçen verilen bir ara kararda ise mahkeme, şirketin bireysel yatırımcılara sattığı XRP’lerin menkul kıymet olarak nitelendirilmemesine karar verdi. Bununla birlikte, kurumsal yatırımcılara yapılan token satışlarının ise menkul kıymet olarak değerlendirilebileceği kararı verildi.

Etiketler: xrp sec dava Gary Gensler
REKLAMI KAPAT X