SEC - Ripple davasında bugün “Hinman belgeleri” tartışılacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC - Ripple davasında bugün “Hinman belgeleri” tartışılacak
Doviz.com
07.06.2022 20:23
  • Mahkeme, SEC ve Ripple davasının bir parçası olan Hinman belgelerini tartışmak için bir konferans görüşmesi planladı.

  • Ripple CEO'su, Ripple'ın sektördeki durgunluğa rağmen büyüdüğünü söyledi.

Bugün mahkeme, Ripple vs. SEC davasının bir parçası olan “Hinman belgelerini” tartışmak için bir konferans görüşmesi yapacak. Kripto topluluğu, bu belgelerin mahkemede kabul edilmesinin uzun süredir devam eden Ripple vs. SEC davasına son vereceğine inanıyor.

SEC'in Eski Direktörü William Hinman'ın tartışmalı Ethereum konuşma notları, çeşitli iddialar nedeniyle SEC tarafından korunuyor. Komisyon kısa süre önce iç kayıtların avukat-müvekkil gizliliği tarafından korunduğunu iddia etti. Kurum, eski müdürün avukatlardan hukuk müşavirliği aldığını ve ek personelin dahil edildiğini iddia ediyor. 

Konferansın sonucu, bir bütün olarak kripto sektörü üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Hinman, 2018'de ne Bitcoin (BTC) ne de Ethereum'un (ETH) menkul kıymet olmadığını söyledi. 

SEC'in Ripple'a karşı suçlamalar getirmesinden bu yana bir yıldan fazla bir süre geçti ve şu anda kripto para birimi endüstrisinde en çok takip edilen yasal çatışmayı başlattı.

Kripto para biriminin hızla yayıldığı ancak aynı zamanda artan düzenleyici incelemelere maruz kaldığı bir zamanda, Ripple için başarı, endüstri için bir dönüm noktası olacaktır.

Ripple ve SEC'in uzun mahkeme süreci

SEC iddialarına göre Ripple’ın CEO su olan Brad Garlinghouse hakkında dünyanın her yerinde bulunan yatırımcılara 357 milyondan fazla kayıt dışı XRP token satışının yapılmasına yönelik açıklamalar gündeme gelmişti. Dava sürecinde ise 2 Ağustos 2021’de Ripple’ın hukuk ekibi, 1933 Menkul Kıymetler Yasası’nın Beşinci Bölümüne ithafen, yapılan yasa dışı XRP satışlarının yalnızca yerel satışlara ve menkul kıymet tekliflerine uygulandığını açıklamıştı.

Ripple, imajını ciddi şekilde zedeleyen uzun süreli bir yasal anlaşmazlığa bulaştı. Sonuç olarak, birçok yatırımcı varlıklarını satarken, sadece birkaçı büyük kârlar konusunda emin olmaya devam ediyor.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, şirketin kripto pazarındaki mevcut düşüşe rağmen büyüdüğünü savunuyor. 2022'nin ilk çeyreğinde, şirketin XRP destekli sınır ötesi ödeme hizmeti olan On-Demand Liquidity hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre 7 milyar dolar yükseldi.

REKLAMI KAPAT X