Solana tabanlı DeFi protokolü Everlend kapanıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Solana tabanlı DeFi protokolü Everlend kapanıyor
Doviz.com
03.02.2023 14:00

DeFi platformu Everlend, yeterli alana sahip olmasına rağmen mevcut likidite ve piyasa koşulları altında devam etmenin bir kumar olduğunu belirterek, faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Dün erken saatlerde Solana tabanlı Everlend, likidite eksikliği ve borç verme piyasasının genel olarak daralmasını gerekçe göstererek faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı.

Everlend yetkilileri ayrıca "Likidite yok ve bu sadece Solana ile ilgili değil. Borçlanma ve borç verme piyasası küçülmeye devam ediyor. Proje, yeterli bir alana sahip olsa bile, protokolü işletmeye ve geliştirmeye devam etmek sadece bir kumar olur. Bugün itibariyle ekibimizin projeyi kapatmaya karar verdiğini ve geliştirmeye devam etmeyeceğini duyurmaktan derin üzüntü duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Everlend böylelikle uygulamasını yalnızca para çekme moduna geçirdi ve para yatırmış olan kullanıcıları protokolden çıkarmaya teşvik etti.

Proje ayrıca protokolün kod tabanının açık kaynaklı hale geleceğini, böylece herkesin inşa edilenleri kullanabileceğini ve çalışmaya devam edebileceğini belirtti.

Everlend'in bahsettiği likidite sıkışıklığı ise Solana'daki DeFi ekosisteminin, ekosistemdeki neredeyse tüm projeler için ana likidite sağlayıcısı olan Serum'dan uzaklaşmasıyla ortaya çıktı. 

Serum'un likidite havuzları Solana DeFi ekosisteminin büyük çoğunluğunu desteklediğinden ve likiditeye erişimi son derece verimli hale getirdiğinden, uygun bir ikame bulmak projeyi oldukça zorlamıştı.

Etiketler: solana Everlend defi
REKLAMI KAPAT X