Standard Chartered'a ait kripto firması Zodia faaliyete geçti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Standard Chartered'a ait kripto firması Zodia faaliyete geçti
Doviz.com
30.10.2023 09:13

Standard Chartered'a ait kripto firması Zodia Custody, Hong Kong'da faaliyetlerine başladı.

2020 yılında kurulan Zodia Custody, finans kurumlarının kriptolarını güvenli bir şekilde saklamalarına yardımcı oluyor.

Standard Chartered'ın yanı sıra Northern Trust ve Japon SBI Holdings'in de ortak olduğu Zodia'nın CEO'su Julian Sawyer ise CNBC'ye özel olarak verdiği demeçte, Hong Kong'un kripto talebinin perakende müşterilerden ziyade kurumlar tarafından yönlendirildiği bir pazar olduğunu söyledi ve bunun Zodia için ideal müşteri kitlesi olduğunu belirtti.

Sawyer ayrıca konuyla ilgili açıklamasında, "Hong Kong hükümeti ve düzenleyiciler dijital varlıkları gelecek olarak görüyor ve Hong Kong'un bir merkez olmasını istiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Zodia, Asya'da agresif bir şekilde genişliyor. Şirket geçtiğimiz aylarda Japonya, Singapur ve Avustralya'da hizmet vermeye başlamıştı.

Hong Kong'un Zodia'nın Asya-Pasifik bölgesindeki turunun son durağı olduğunu söyleyen Sawyer, "Gördüğümüz kadarıyla bu dört pazarda da bir şeyler yapmak isteyen müşteriler var. Ayrıca bu dört yetki alanının dışında kurumsal tarafta yer almak isteyen çok sayıda başka müşteri ve potansiyel müşteri görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

REKLAMI KAPAT X