Tayland'dan kripto saklama kuruluşları için yeni düzenleme

Okuma Süresi: 2 Dakika
Tayland'dan kripto saklama kuruluşları için yeni düzenleme
Doviz.com
17.01.2023 15:50

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), öngörülemeyen olaylara karşı kripto saklama kuruluşlarının bir acil durum planına sahip olmaları için yeni bir düzenleme getirdiğini açıkladı.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu yeni düzenlemelerle kripto para yatırımcılarının daha fazla korunmasını amaçlıyor.

Tayland SEC, 17 Ocak'ta, sanal varlık hizmeti sağlayıcılarının (VASP) etkin bir gözetimini garanti etmek için dijital bir cüzdan yönetim sistemi kurmasını gerektiren düzenlemeler yayımladı. Yeni kurallar, kripto saklama hizmetleri sunan sanal varlık hizmeti sağlayıcılarını hedef alıyor.

Düzenleme, dijital cüzdanların ve özel anahtarların risk yönetimini denetlemek için politika ve kılavuzların sağlanması da dahil olmak üzere üç ana gereklilik içeriyor. Kurallar, VASP'lerin bu tür politikalarla ilgili olarak düzenleyicilerle iletişim kurmasını ve uyumluluğu sağlamak için eylem planlarını sunmasını gerektiriyor.

Buna ek olarak SEC, kripto saklama kuruluşlarından dijital cüzdanların ve anahtarların tasarlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi için politika ve prosedürler sağlamalarını talep etti.

SEC, düzenlemenin eylem prosedürlerinin hazırlanmasını ve sorumlu kişilerin belirlenmesini içerdiğini aktardı.

Konuyla ilgili paylaşılan raporda ayrıca "Dijital varlıkların saklanmasıyla ilgili sistemlerin güvenliğini etkileyen ve müşterilerin varlıkları üzerinde önemli etkilere neden olabilecek herhangi bir olay olması durumunda, dijital adli soruşturmanın yanı sıra sistem güvenliğinin denetlenmesi de gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Duyuruya göre ayrıca yeni düzenlemelerin 16 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği ve kripto saklama kuruluşlarının yürürlük tarihinden itibaren altı ay içinde tam olarak uyum sağlamalarının gerektiği belirtildi.

Tayland SEC'in son kripto düzenlemesi ise FTX'in çöküşü gibi endüstri başarısızlıklarının ardından otoritenin daha katı kripto düzenlemeleri benimseme planlarıyla uyumlu oldu.

Etiketler: Tayland sec kripto para
REKLAMI KAPAT X